Yatak Odası Perde Modelleri

0
890
Yatak Odası Perde Modelleri

yatak odası perde modelleri  ev dekorasyonunun olmazsa olmaz parçaları arasında perdeler vardır. Odadaki eşyaların yerleşimi ve renk uyumları kadar kullanılacak perde seçimi de oldukça önemlidir. Yatak odası perdesi, dekorasyona uyumun yanında iyi bir uyku kalitesi açısından da özenle seçilmelidir. Güneş ışınlarının odaya girişini etkileyeceğinden ötürü perdenin rengine ve kumaşının özelliğine de mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Peki, perde modelleri seçerken özellikle şu üç unsur dikkate alınmalıdır:

  • Sade olması
  • Göz yormaması
  • Işık geçirmemesi

Kaliteli bir uyku için yatak odası dekorasyonunu olabildiğince sade tutmalısınız. Göz yoran detaylardan uzak durmanız doğru bir tercih olur. Aynı zamanda seçilecek perde modeli, diğer eşyalar ile bütünlük içinde olmalıdır. Verimli bir uyku için en önemli etkenlerden biri de karanlık ortamın sağlanmasıdır. Bu yüzden yatak odası perdesi, kumaşınıntamamen ışık geçirmeyen modeli olmalıdır.

Yatak Odası Perde Modelleri

Yatak Odası Perdesi Nasıl Olmalı?

Perde modelinin diğer eşyalarla sağladığı bütünlük oldukça önemlidir. Peki, yatak odası perdesi nasıl olmalı? Seçeceğinizperde modelleri odadaki tüm eşyalarla harika bir uyum yakalasa bile fazla uzun ya da olması gerekenden kısa olan perdeler dekoratif açıdan odayı zayıf gösterir. Bu nedenle pencerenin genişliği ve uzunluğuna göre uygun ölçülerde perde yaptırmaya özen göstermelisiniz. Yatak odası perdesinin duvarların, mobilyaların, halının ve hatta aksesuarların renk ve desenleriyle uyumlu olması önerilir. Mesela desenli bir duvar kâğıdı kullandıysanız sade perde modelleri tercih etmelisiniz. Yine koyu tonlardaki için açık tonlarda perde modelleri tercih edilmesi, yumuşak renklerdeki dekorasyonunda ise canlı renklerdeki modeller kullanılması uygun olur.

Yatak Odası Perde Modeli Nasıl Seçilir?

Perdeler evin örtüsüdür. Ayrıca en güzel dekorasyon ürünlerinin başında gelir. Yatak odanızın dekorasyon tarzını sürdürecek perde modellerini tercih ederken pencere boyutları dikkate alınmalıdır. Peki, yatak odası perde modeli nasıl seçilir? Uzun pencerelere sahip bir yatak odanız varsa rüstik perde modelleri, fon perde ya da Japon perde modellerini tercih edebilirsiniz. Pencereleriniz küçükse camın tamamını kaplamayacak perde modelleri kullanabilirsiniz. Model seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da perde rengidir. Açık renkle dekore edilen yatak odası için canlı renkli perde modellerini düşünebilirsiniz. Konseptinizi romantik bir ortama dönüştürmek isterseniz koyu renkli yatak odası perde modelleri daha doğru bir seçim olacaktır.

Klasik Oda İçin Perde Modelleri

Klasik yatak odanız için İmperial kumaşlardan üretilen perde modelleri ideal bir seçimdir. Kadife perdeler de klasik perde modelleri arasındadır. Hafif renklerde, narin desenlere sahip pastel renkli perdeler klasik yatak odaları için uygundur. Perdenizin rengi tüm tekstil ürünleriniz ve mobilyalarınızla uyumlu olmalıdır.

Modern Oda İçin Perde Modelleri

Modern yatak odası perde modelleri bej, gri, güvercin grisi, beyaz gibi açık ve nötr renklerden oluşmalıdır. Karartma özelliğine sahip stor perdeler de modern yatak odaları için idealdir. Modern yatak odanız geniş bir alana sahipse panel perde modellerini tercih edebilirisiniz. Eğer yatak odanıza ağır bir hava katmak istiyorsanız lacivert renginde perde seçimi yapabilirsiniz.

Yatak Odası Perde Modelleri

Romantik Oda İçin Perde Modelleri

Yatak odasında romantik bir hava estirmek istiyorsanız bu amaçla seçtiğiniz mobilyaların zerafetine uygun modeller tercih etmelisiniz. Pembe ve mor renklerinin yanı sıra leylak rengi, açık mavi, beyaz ve gri tonlarında hafif ve rafine kumaşlar romantik yatak odası perdeleri için uygun bir seçimdir. Parlak renkli, dantel detaylı ve çiçek desenli perdeler de romantik yatak odası perde modelleri arasında gösterilebilir.

Küçük Oda İçin Perde Modelleri

Perdeler, mekânlara karakteristik özellik kazandıran ürünlerdir.  Küçük yatak odası için perde modelleri bakarken pratiklik ön planda olmalıdır. Stor , jaluzi veya cam panjur perde küçük perde modelleri açısından ideal seçimlerdir. Bu ihtiyaçlarınıza uygun renk, desen ve kumaş çeşitlerini de değerlendirmelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 17 + = 22