Amerikan Mutfak Modelleri

0
1596
Amerikan Mutfak Modelleri

Amerikan Mutfak Modelleri, Günümüzde geleneksel kapalı mutfaklarını yerini Amerikan mutfaklar almaya başlamıştır. Genellikle küçük evlerde salon ya da oturma odasına dâhil formda karşımıza çıkan Amerikan mutfaklar, pratik kullanım alanları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Amerikan mutfak modelleri her evin yapısına göre farklılık göstermektedir. Amerikan mutfaklar özellikle küçük evleri dekore etmenin en iyi yollarından biridir. Bir kısmı mutfağa diğer kısmı oturma odasına dâhil olan masa ve sandalyeler ile evin genelinde bütünlük ve uyum yakalayabilirsiniz.

Amerikan Mutfak Modelleri

Amerikan Mutfak Nedir

Modern hayatın en büyük ihtiyaçlarından biri pratikliktir. Bu nedenle geleneksel mutfaklar artık pek de kullanışlı gelmemektedir. Dairelerin genel olarak küçülmesi, bu nedenle salon ve mutfak dekorasyonlarının birleştirilmesi ile ortaya Amerikan mutfak dedikleri bir konsept çıkmıştır. Peki, Amerikan mutfak nedir? Açık planlı salonlara dâhil olan açık mutfaklara Amerikan mutfak denilmektedir. İlk olarak Amerika’da ortaya çıkan mutfak konseptinin adı da buradan gelmektedir.

Neden Amerikan Mutfak?

Mimarların ve profesyonel mutfak planlayıcılarının binlerce çeşit mutfak tasarımları olmasına rağmen günümüzde hala en çok tercih edilen model Amerikan mutfaktır. Neden Amerikan mutfak bu kadar çok tercih ediliyor? En büyük nedeni küçük salonlarda sıkışık bir alan oluşturmaktan kaçınılmak istenmesidir. Amerikan mutfak modelleri hem fonksiyonel hem de şık bir mutfak ve oturma odası ile birleşimi sunuyor.

Küçük Evler İçin Amerikan Mutfak Modelleri

Evinizde açık mutfak istiyorsanız evinizin durumuna göre tasarlayabileceğiniz Amerikan mutfak modelleri oldukça fazla sayıdadır. Küçük bir salona bakan Amerikan mutfağa sahipseniz, mutfak tezgâhı salona bakacak şekilde konumlandırılabilir. L şeklindeki tezgâh ile alanda bütünlük sağlanabilir. Böyle bir mutfak modelinde hem yemek hazırlarken TV izleyebilirsiniz hem de misafirlerinizle sohbet edebilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Amerikan Mutfak Modelleri

Amerikan mutfak modellerinde salon ya da oturma odası ile mutfak birleştiği için ergonomiklik, konfor ve şıklık bir arada olmalıdır. Bu kapsamda en çok tercih edilen Amerikan mutfak modelleri arasında orta tezgâhlı olanlar ilk sıradadır. Alanın genişliğine göre yerleştirilen orta tezgâhlar, ocak ve fırının kullanıldığı tezgâhtan bağımsızdır. Bu tür modellerde orta tezgâh, mutfak masası olarak da kullanılabilir. Böylece ekstra bir yemek masası ihtiyacı ortadan kalkar. Basit ve şık tasarımlar, küçük ve fonksiyonel tercihler de sıklıkla tercih edilen modellerdendir.

Amerikan Mutfak Modelleri

Yarı Açık Mutfak Modelleri

Her ne kadar tüm açık mutfaklara mutfak dense de ilk mutfaklar belirli bir kısmı duvarla kaplı yarı açık mutfak modelleri olarak bilinmektedir. Duvar sayesinde mutfak bağımsız bir oda haline gelirken salonla arasında da birleştirici bir geçiş oluşturuyor. Öte yandan dağınıklıktan rahatsızlık duyuyorsanız özellikle 1-1 dairelerde yapılan görünmez mutfak modellerini tercih edebilirsiniz.  Salonla bütünleşen açık mutfak, sürgülü kapısı sayesinde kullanılmadığı zaman kapatılabiliyor.

Amerikan Mutfak Salon Dekorasyonu

Evde Amerikan mutfak istiyor veya salonu ya da mutfağı yeniden dekore etmeyi düşünüyorsanız bu durum neredeyse evin tüm dekorasyonunu etkiler. Amerikan mutfak salon dekorasyonu için salona açılan mutfaklarınızda masadan sandalyeye, koltuk takımlarından orta sehpaya kadar her detaya önem vermeniz gerekir. Küçük evlere sağladığı estetik görünüş ve konforlu hareket alanıyla akıllı çözümler sunan mutfak modelleri aynı zamanda misafir ağırlama esnasında da son derece konforlu kullanım alanları oluşturur. Amerikan mutfaklı evlerin salonla birlikte kullanılıyor olması, mobilya seçimini de doğrudan etkilemektedir. Bu tarz evlerde en çok kullanılan koltuk modelleri, hiç şüphesiz köşe koltuklardır. Üstelik köşe koltuk takımları, şık tasarımlarıyla da evinizin ve mutfağınızın tamamlayıcı unsurlarından biri haline gelecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 5 + 4 =