Ev Modasında Geri Dönüşümlü Objeler

0
4563

Ev modasında geri dönüşümlü objeler, hem dekoratif hem de maliyetsiz bir obje oluşturulabilmesini sağlayacaktır. Geri dönüşüm, kullanılmayan eşyaların atılmasını engelleyebilmesinin yanı sıra yeniden kullanım açısından avantaj oluşturabilecektir. Geri dönüşüm objelerinde yalnızca hayal gücünün sınırlarını zorlamak yeterli olabilecektir. Ortaya çıkan sonuçlar ise ev dekorasyonunda güçlü ve etkili değişikliklerin yapılabilmesini sağlayabilecektir.

1- Ampulden Teraryum Fanusu

Ev modasında geri dönüşümlü objeler içerisinde bulunan bu tasarım farklı ama renkli bir parçanın ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Bunun için teraryum için kullanılması gereken yapay yosun, yapay sukulent ve maket objelerin kullanımı yeterli olacaktır. Bağlantı yerinden sökülen ampulün içerisine silikon yardımı ile tüm malzemelerin yapıştırılması oldukça özgün bir objenin yaratılmasını sağlayacaktır. 

2- Deniz Kabuklarından Mumluk

Deniz kabukları özellikle minimalist evlerin vazgeçilmez objeleri arasındadır. Saf ve duru bir görünümü temsil eden deniz kabuklarından mumluk tasarlanabilmesi için şeffaf bir bardağın içerisinde yer alan bir mumluk, hasır ip ve deniz kabukları kullanılmalıdır. Hasır iple kapatılan mumluğun üzerine deniz kabukları yapıştırıldıktan sonra estetik ve göz alıcı bir mumluk oluşturulabilecektir.

3- Cam Şişelerinden Vazo

Ev modasında geri dönüşümlü objeler listesinde ilk sırayı alabilecek vazolar, günümüzde her yaşam alanın dekorasyonunda tercih edilebilmektedir. Cam şişelerden vazo tasarlanması için renkli ya da hasır ipler kullanılabileceği gibi, daha canlı bir vazo yaratmak isteyen kişiler cam boyasını kullanarak özgün bir vazo tasarımı yapabileceklerdir. Özellikle cam içecek şişelerinin kullanılarak oluşturduğu bu vazolar dekorasyonda hareketli bir görüntü sergileyebileceklerdir.

4- Ağaç Dallarından Çerçeve

Ağaç dalları evlere estetik bir görünüm katması sebebiyle geri dönüşümde sıkça karşımıza çıkabilmektedir. Bu çerçeve tasarımı kişilerin isteklerine göre onlarca farklı modelde oluşturulabilmektedir. Kalın ağaç dallarına çivi ve ip yardımı kullanılarak bir çerçeve tasarlanabileceği gibi minimal boyutlarda çerçevelerin tasarlanabilmesi de mümkündür. Bunun için minik ağaç dalları ve hali hazırda kullanılmayan bir çerçeve yeterlidir. Tutkal ile yapıştırılan ağaç dalları, farklı bir görüntü sunarak özel anların ölümsüzleştirilebilmesini sağlayacaktır.

5- Paletlerden Duvar Rafı

Paletlerden oluşturulan duvar rafı ev modasında geri dönüşümlü objeler içerisinde en göz alıcı görüntüye ulaşılabilecek parçalardan biridir. Paletlerden duvar rafı yapımı için palet temin ettikten sonra istenen bir renk ile boyamasının yapılması yeterlidir. Bu kadar kolay geri dönüşümü yapılabilen duvar rafı, monte edildikten sonra görünümü ile dekorasyonda varlığını hissettirebilecektir.

6- Eski CD’lerden Dekoratif Kase

Ev modasında sıra dışı ve geri dönüşüm konsepti içerisinde yer alan bir obje oluşturmak isteyen kişiler için kullanılmayan CD’ler güzel bir seçim olabilecektir. Bu kase tasarımı için kullanılmayan geniş ve derin olmayan bir kase tercih edilmelidir. Kırılıp parçalara ayrılan CD’ler, tutkal yardımı ile kasenin hiçbir yeri boş kalmayacak şekilde yapıştırmalıdır. CD’nin her parçasının yapıştırılması sonrası, kase ışıl ışıl ve estetik bir görünüm sunabilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 4 = 3