Yaşam Alanı Yaratmanın Yeni Yolu: Kapalı Balkon Tasarımları

0
4560

Kapalı balkon tasarımları, hem görüntüsü hem de kullanışı bakımından günümüzün ev dekorasyonunda en çok tercih edilen yöntemlerden biri haline gelmiştir. Kış bahçesi formunda düzenlenen bu tasarımlar, özellikle iç mekanı dar olan ev sahipleri için yeni bir alanın yaratılmasını da sağlıyor. Mevsimsel şartların etkisinden büyük ölçüde kurtulmayı sağlayan balkon tasarımları, ev sakinleri için huzurlu ve estetik bir görünüm sunabiliyor. Kapalı balkon tasarımlarında L balkon, U balkon, gömme balkon ve yay balkon görüntüleri oluşturulabilmektedir. Ancak modeli belirleyen en önemli unsur balkonun şekli ve genişliği olacaktır.

1- Sürgülü Kapalı Balkon Tasarımları

Kapalı balkon tasarımları arasında en çok tercih edilen yöntemlerden birisi olan sürgülü tasarımlar kullanım açısından da kolaydır. Bölüm bölüm olarak tasarlanan bu balkonlar sürgüler yardımıyla istenildiğinde kapılıp açılabilecektir. Birbirine çektirerek kullanılabilen camlarda birden fazla ray sistemi kullanılmıştır. Dış ortamla teması genel olarak engelleyebilen bu tasarım içeriye yağmurun girmesini de engelleyebilecektir. Dış ortamın görülebilmesini mümkün kılan bu tasarımlarda siyah ya da beyaz cam seçeneklerinden biri tercih edilebilecektir. Özellikle siyah cam dışarıdan görünümü tamamen engelleyebilmesi adına, kullanıcılar için avantaj sağlayabilecektir.

2- Katlanır Kapalı Balkon Tasarımları

Kapalı balkon tasarımları arasında bulunan katlanır camlar, balkonun yanı sıra bahçe dekorasyonunda da oldukça tercih edilir bir modeldir. Her bir camın kaydırılarak açılıp kullanılabilmesini mümkün olacaktır. Katlanır camlar açıldığında balkon eski fonksiyonuna tamamen dönebilecektir. Raylı sistemi sayesinde ister açık ister kapalı olarak kullanılabilen bu tasarımlar görünüş açısından da oldukça modern bir dizaynın oluşturulabilmesini sağlayacaktır. Katlanır camlarda kullanıcının isteklerine göre her renk tasarımı yapılabilecektir. Sürgülü kapalı balkon tasarımlarında olduğu gibi dış taraftan görünemeyecek filmli camlarda tercih edilebilecektir.

3- Pimapen Kapalı Balkon Tasarımları

Geçmişten günümüze en çok kullanılan balkon malzemelerinden biri olan pimapenin eski popülerliğini yitirdiğini söyleyebilmek mümkün olacaktır. Pimapenin sağlamlığından yararlanmak isteyen kullanıcıların tercih edebileceği bu modeller, görünüş açısından da oldukça şık bir hava katacaktır. Soğuğa ve ısıya oldukça dayanıklı olduğu bilinen pimapenler, hava geçirgenliği konusunda oldukça başarılıdır. Hem kullanışı hem de görünüşü bakımından pimapen kapalı balkon tasarımları, yalnızca beyaz cam kullanılarak oluşturulmaktadır. Ancak farklı bir dekorasyon algısı oluşturmak isteyen ev sahipleri, pimapen renklerinde farklı seçimler yapabilecektir.

4- Isıcamlı Kapalı Balkon Tasarımları

Kapalı balkon tasarımları arasında son yılların en popüler ürünü haline gelen ısıcamlar, özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarından balkonun etkilenmesini tamamen engelleyecektir. Normal bir cam türüne göre ısıcamlar 5 kat daha fazla ısı geçirmeme özelliğine sahiptir. Bu kapsamda yalnızca dekoratif bir görüntü değil, yazları serin bir ortam kışları ise sıcak ve huzurlu bir ortam yaratılabilecektir. Dört mevsim estetik ve huzurlu bir ortamın olmazsa olmazı olan ısıcamlı balkonlar, kişilerin zevkleri ve balkonun durumuna göre farklı tasarımlarla oluşturulabilmektedir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 51 + = 53