Ev Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
3018

Ev değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler, sorunsuz bir taşınma işlemi için gerekli olan tek şeydir. Bir yerden başka bir yere taşınmak yeni bir yaşantının kapılarını aralamak gibi olsa da aslında bir hayli zordur. Taşınma telaşının ev sahiplerini sarması ile birlikle bu telaş pek çok eksik olarak geri dönebilecektir. Bu nedenle ev değiştirirken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır.

1- Yeni Evin Taşınmak İçin Elverişli Olup Olmadığını İnceleyin

Bir evden diğer bir eve taşınmak için ilk olarak taşınmak istediğiniz evi dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekecektir. Yeni evi detaylı bir şekilde incelemeniz, taşınma işlemi sonrasında herhangi bir tadilatla uğraşmanızı engelleyecektir. Bu kapsamda ilk olarak yeni evin incelenerek gerekli yerlerin tadilatı yapılmalıdır. Yeni evin tamamlanması sonrasında taşınmak daha doğru bir karar olacaktır.

2- Ev Değiştirirken Yapılması Gerekenler Hakkında Bir Liste Oluşturun

Ev değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler arasında bir liste oluşturmak en önemli kıstaslardan biridir. Taşınma esnasında yapılması gereken birçok işlem telaşe sebebiyle unutulmaktadır. Bu nedenle bu telaşeye girmeden önce sakin bir kafayla yapılması gerekenlerin listesi oluşturulmalıdır. Böylece taşınma işlemi daha sistemli olarak gerçekleşeceği için kişiler daha az stres altına gireceklerdir.

3- Güvenilir Bir Nakliye Şirketi ile Anlaşın

Taşınma esnasında yapılması gereken en önemli unsur bir nakliye şirketi ile anlaşmak olacaktır. Nakliye şirketi seçimi taşınmanın en önemli ayağını oluşturacaktır. Bu noktada kesinlikle güvenilir olan, güçlü referansları bulunan, taşınma işlemi öncesinde sözleşme garantisi verebilen bir firma ile anlaşılması gereklidir. Aksi takdirde eşyalarınıza zarar gelebileceği gibi, taşınma işlemi ya da eşyaların montajı gibi durumlar sırası ile aksayabilmektedir. Bu nedenle bu konuda oldukça titiz ve dikkatli davranılmalıdır.

4- Kolileme ve Paketleme İşleminde Çok Özenli Davranın

Ev değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler arasında kolileme ve paketleme işlemleri de bulunmaktadır. Kolileme ya da paketleme işleri nakliye şirketine bırakılabileceği gibi, ev sahipleri tarafından da yapılabilmektedir. Kolileme işleminde, kırılacak eşyalara daha fazla özen gösterilmeli, mümkünse patpatlı kağıtlara sardıktan sonra kolilere yerleştirilmelidir. Oluşturulan her bir kolinin üzerine ne olduğuna dair bir iki kelime yazılması, eşyaların açılması sırasında işinizi kolaylaştırabilecektir. Kıyafetlerin paketlenmesi sırasında hurç, vakumlu hurç ya da kıyafet poşetleri kullanılabilecektir. Bu malzemeler eşyaların temiz bir şekilde nakliye edilebilmesini sağlayacaktır.

5- Temel Eşyalarınızı Yanınıza Alın

Kolileme işlemi sırasında mutfak eşyası, banyo eşyaları, kıyafetler gibi ilk olarak kullanacağınız eşyaları birkaç koli içerisine yerleştirmeniz gerekli olduğunda kolayca bulabilmenizi sağlayacaktır. Bu kapsamda temel eşyalarınızı koliledikten sonra üzerine bir not yazarak diğer kolilerden daha ayrı bir yerde muhafaza etmelisiniz.

6- Aboneliklerin İptal Edilip, Yenilerin Oluşturulması

Abonelikler ev değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler arasında önemli bir noktada yer almaktadır. Taşınacağınız yeni adres belirlendikten sonra ilk olarak var olan abonelikler iptal edilip, yenileri oluşturulmalıdır. Özellikle yeni evde aboneliklerin üzerinize alınması taşınma esnasında suyu ve elektriği aktif olarak kullanabilmenizi sağlayacaktır. Aksi takdirde taşınma işlemi oldukça zorlu olabilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 71 + = 80