Ev Tasarımında Huzurun Rengi Beyaz

0
3052

Ev tasarımında huzurun rengi beyaz, tüm evin olduğundan aydınlık ve duru bir görünüme ulaşabilmesini sağlamaktadır. Saflığın ve doğallığın rengi olan beyaz rengi ile yaşam alanları dekore edildiğinde insanlar üzerinde olumlu bir psikolojik etki bırakacaktır. Pek çok kişinin kirlenebilir korkusu ile tercih etmediği bu renk aslında evlerin daha temiz ve hijyenik görünebilmesinde etkilidir. Her renk kadar kirlenebilen beyazın temizlenebilmesinde de herhangi bir zorluk yoktur. Özellikle dingin ve sakin kişiliğini dekorasyonunda göstermek isteyen ev sahipleri için beyaz rengi ideal bir seçim olabilecektir.

Ferah ve Şık Dekore Edilmiş Beyaz Salonlar

Ev tasarımında huzurun rengi beyaz, oturma odası ya da salonlarda kullanıldığında misafirler için özel bir karşılama ortamının yaratılabilmesini sağlayacaktır. Işığı en iyi yansıtabilen renk olması sebebiyle misafirlerin ağırlanacağı alanlarda beyazın kullanılması hoş bir etki bırakacaktır. Bunun yanı sıra ortamın olduğundan daha geniş bir görünüm sunabilmesine neden olur. Beyaz renk gri ya da siyah renklerde kullanıldığında soğuk, lila ve krem gibi renklerle kullanıldığında ise sıcak bir dekorasyon algısı yaratabilecektir.

Banyo ve Mutfak Dekorasyonunun Vazgeçilmez Rengi: Beyaz

Çabuk kirlenir korkusu ile tercih edilmeyen beyaz rengi, aslında ortamın olduğundan temiz ve duru görünebilmesine neden olur. Banyo ve mutfaklarda beyaz rengin tercih edilmesi, hijyenik bir görünüm için gereklidir. Bunun yanı sıra beyaz dekore edilmiş bu alanlar olduğundan daha geniş ve ferah gözükebilecektir. Tamamen beyaz dekorasyondan kaçınan ev sakinleri banyoda siyah ya da gri renk mermer ile uyumlu bir bütünlük oluşturabileceklerdir. Mutfakta ise, dolaplarda ve duvarlarda beyaz renk tercih edilmesi istenen görünüm için yeterli olacaktır.

Stil Sahibi Yaşam Alanları İçin Beyaz Yatak Odaları

Ev tasarımında huzurun rengi beyaz, yatak odalarında tercih edildiğinde dinlendirici bir etki bırakacaktır. Beyaz psikolojik açıdan rahatlatıcı bir renk tonudur. Bu kapsamda yatak odalarında beyaz tercih edilmesi, günün stresinin atılabilmesi ve yorgunluğun atılabilmesi için başarılı bir seçim olabilir. Yatak odalarında beyaz bir dekorasyon oluşturmak isteyen kişiler beyaz yatak örtüleri, beyaz mobilyalar ya da beyaz objeler kullanarak büyüleyici bir yatak odası dekorasyonu oluşturabileceklerdir.

Sıcak ve Samimi Bir Karşılama İçin Beyaz Holler

Ev tasarımında huzurun rengi beyaz, sıklıkla hol dekorasyonunda en çok tercih edilen renktir. Konukların ya da ev sakinlerinin karşılanmasında önemli bir görevi bulunan holler ferah bir dekorasyona bürünürse daha sıcak bir ortam yaratılabilecektir. Beyaz renk tonu ferah ve pırıl pırıl bir görünüm açısından kesinlikle hol dekorasyonunda tercih edilmelidir. Böylece eve giren tüm kişiler üzerinde olumlu ve canlı bir etki bırakabilmek mümkün olabilecektir. Beyaz bir hol dekorasyonu oluşturmak isteyen kişiler beyaz bir vestiyer, bir sehpa ya da post halı ile göz alıcı bir dekorasyon tasarlayabilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 1 = 2