Parke Görünümlü Fayans

0
1550
Parke Görünümlü Fayans

Parke görünümlü fayans, ahşap zeminler, modası hiç geçmeyen ürünlerdir. Her tarza ve döneme uyum sağlayan bir yapıları vardır. Ancak kullanımı sırasında birtakım zorlukları da bulunmaktadır. Zemin döşemeleri söz konusu olduğunda hangi odanın zemini olduğu önemlidir. Odanın mimari koşulları, ıslak zemin olup olmadığı, temizlik ve leke tutma oranı, dayanıklılık ve uzun ömürlülük gibi ayrıntılar zemin döşemelerinde dikkat edilmesi gereken detaylardır. Ahşap zeminlerin koku, aşınma, çizilme, cila gibi birtakım kullanım zorlukları neticesinde günümüzde parke görünümlü fayans daha çok tercih edilir olmuştur.

Parke Görünümlü Fayans

Parke Görünümlü Fayansın Özellikleri

Parke görünümlü fayans modelleri, özellikle son yıllarda sıkça kullanılmaya başlandı. Evlerde, ofislerde ve hatta dış mekânlarda parke görünümünü yakalamak isteyen ancak hem parke kaplatmanın zahmetinden hem de parkenin dayanıklı bir malzeme olmayışından dolayı vazgeçen insanlar, parke görünümlü fayans modellerine ilgi göstermeye başladı. Parke görünümlü fayansın özellikleri arasında en önemlisi suya ve toza dayanıklı olmasıdır. Renk ve desenleri doğadan gelen ahşabın sıcaklığını yansıtmaktadır. Bunların dışında

  • Cila sorunu yoktur.
  • Neme dayanıklıdır, temizliği kolaydır.
  • Mobilyalara uyumlu renkte seçilebilir.
  • Çıplak gözle bakıldığında gerçek ahşap gibidir.

Parke görünümlü fayans, gerçek ahşaba göre daha ekonomik olmasından ötürü de tercih sebebidir.

Parke Görünümlü Fayansın Avantajları
Parke görünümlü fayansın avantajları ahşap parkelere göre daha fazladır. Ahşap parkeler çizilmeye müsait bir yapıdadır. Sıvı teması ile yıpranmaya dayanıklılığını kaybeder. Bu nedenle, özellikle dış mekânlarda, yani balkon, bahçe veya ofis girişleri gibi alanlarda ahşap parke yerine tercih edilmektedir. Zaman içerisinde yıpranan ahşap parkelerin yenileme işlemi oldukça masraflıdır. Parke görünümlü fayansların kullanımı oldukça kolaydır. Ahşap görünümlü fayanslar şık tasarımlara sahiptir. Gerçek ahşap parkeleri asla aratmamaktadır. Bu nedenle kullanarak da istediğiniz ahşap görünümü yakalayabilirsiniz.

Parke Görünümlü Fayans

Parke Görünümlü Fayans Nerelerde Kullanılır?

Parke görünümlü fayans günümüzde trend haline gelen yer döşemesi ürünleri arasında yer almaktadır. su ile temas eden bölgeler için en iyi çözüm yöntemidir. Mutfak ve banyonuzda ahşap parke görünümü istiyorsanız bunu elde etmenizi sağlayacak en ideal ürün fayans modelleridir. Peki, bunların dışında fayans nerelerde kullanılır? fayans modelleri mutfak ve banyo dışında

  • Restoran ve kafelerde
  • Otel gibi konaklama yerlerinde
  • Bahçe, balkon gibi dış mekânlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Kefe ve restoranların zeminleri fazla trafik alır. Üstelik sürekli temiz olması gerekir. Bu alanlarda çoğu zaman masa ve sandalye çekme, sürükleme işlemleri de olduğundan bu tarz mekânların zeminlerinin daha sağlam olması gerekir. fayans modelleri Kafe ve restoranlar için idealdir. Parke görünümlü fayanslar otel gibi konaklama alanlarının bekleme salonlarında, havuz ve spa gibi alanlarda da sıklıkla tercih sebebidir. Bahçenizde veya balkonunuzda da ahşap zemin kaplama görünümü istiyorsanız hem kolay temizlenmesi hem de daha ekonomik olması açısından parke görünümlü fayansları tercih edebilirsiniz.

Parke Fayanslar Nasıl Uygulanır?

Parke zeminler pahalı ve uygulaması son derece zahmetli bir işlemdir. Ve profesyonel yardım gerektirir. Ancak uygulaması oldukça pratik bir işlemdir. İnternette bulunan karo kılavuzlarını kullanarak kolayca uygulayabilirsiniz. fayans modellerinden size en uygun olanı temin ettikten sonra işleme başlayabilirsiniz. Bu konuda sizi tek zorlayacak konu ahşap modellerde desenler yaygın olması ve uyumu yakalama sorunudur. Bu nedenle temiz bir döşeme işi için bir tadilat ustasından yardım almanız önerilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha + 87 = 93