Mimarların İç Dekorasyon Sırları

0
1839

İç mimarların bir çoğu bazı meslek kuralları dahilinde mekanı dekore eder. Demirbaş haline gelmiş kurtarıcı ve tamamlayıcı dekorasyon fikirleri için mimarların sırlarını öğrenmeye ne dersiniz? İşte sizler için derlediğimiz mimarların iç dekorasyon sırları…

RENKLER
Küçük bir odanın daha büyük görünmesi için odanın en uzak duvarını koyu ve baskın bir renk ile boyayıp diğer duvarları açık renkler ile tamamlamak insanların algısıyla oynar ve alanın olduğundan daha büyük gibi görünmesine neden olur.

3 BOYUTLU DUVAR KAĞITLARI
Dar bir alanı geniş ve derin göstermek için uygun olan bir duvara, 3 boyutlu bir duvar kağıdı mekanı olduğundan çok daha büyük gösterecektir.

DUVARLAR
Tavanı alçak bir mekanı daha yüksek göstermek için dikey çizgilerle kaplamak veya boyamak iç mimarların en çok tercih ettiği dekorasyon hilelerindendir.

NÖTR RENKLER
Mekanın daha minimalist görüntüye sahip olması için nötr renkler risksiz bir karardır.

AYNALAR
İç mimarların en çok tercih ettiği bir başka obje aynalardır. Mimarlar yansıtma özelliği sayesinde mekana derinlik ve ferahlık katan aynalar ile adeta dans eder.

TAVANLAR
Mekan dekore edilirken en çok atlanan yerlerden biri tavanlardır halbuki tavanlar. Mekanın en önemli yerlerinden biridir. Mimar eli değen mekanlarda tavanlarında renklendiği görülür.

EŞYA VE DUVAR RENKLERİ
Bir başka mimar kuralı, eğer eşyalar açık renk ise duvarlar koyu, eğer eşyalar açık renkli ise koyu renk duvar boyası kullanmaktır.

AKSESUARLAR
İç mimarlar ruhu olan aksesuarı çoğunlukla tercih eder. Sıradan olmayan aksesuarlar mekanın karekterini oluşturur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 41 − = 37