Halıdaki Lekeler Nasıl Geçer?

0
2641

Evinizi hem şık gösteren hem sıcak tutan hem de rahat etmenizi sağlayan vazgeçilmez eşyalardan biri de halılar. Ancak halılar, konumları nedeniyle çok çabuk kirlenebilir. Peki halıda ki lekeler en kolay nasıl geçer? İşte detaylar…

TAMPON
Halıya dökülen çay kahve meyve suyu gibi sıvı bir maddeyse elinizi çabuk tutup önce kaşıkla halıda bulunan sıvıyı uzaklaştırmalı daha sonra havlu veya havlu kağıt yardımı ile iyice kalan sıvıyı kurutmalısınız. Artık daha kolay kuruyan halıyı temizleme işlemine geçebilirsiniz.

LİMON
Çay kahve dökülen halıya tampon yaptıktan sonra limon sıkıp biraz bekleyin ve daha sonra durulayın. Lekelerin yok olduğuna şahit olacaksınız.

SİRKE
Sirke arındırıcı özelliği sayesinde bir çok yerde kullanılır. Lekeleri çıkarmada başarılı olan sirke zor çıkan lekelerde kullanıldığında işe yarayacaktır. Yapmanız gereken ılık silme suyuna beyaz sirke katarak halıyı bu karışım ile silmektir. Yalnız ileri geri hareketler yerine daha yumuşak hareketler ile silmelisiniz.

KARBONAT
1 kahve fincanı kabartma tozu döktüğünüz nemli bir bezi lekenin üzerinde yarım saat kadar bekletip ardından soğuk su ile duruladığınız zaman halınızın üzerindeki sarı lekelerin gittiğini göreceksiniz.

GÜNEŞ
Güneş çok iyi bir temizleyicidir. Halıda çıkmayan bir leke varsa nemli halde halıyı güneşte bekletebilirsiniz.

ÇAMUR
Halıya yağ döküldüğü zaman artık geri dönüşü olmadığı sanılır. Halbuki yağ dökülmüş halıyı temiz bir toprak ile yaptığınız çamur ile sıvayıp ve güneşe bırakırsanız çamur kurudukça yağı emecektir. Yoğun bir yağ söz konusuysa bu işlemi birkaç kez tekrarlamalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 40 − = 32