Şık Bir Davet Masası Hazırlamanın Kuralları

0
3549

Yakın akrabaların, komşuların veya iş arkadaşlarının misafir edildiği sofralarda hazırlanan yiyecekler kadar masanın şık olması da bir hayli önemli. Sofralara şıklık kazandırmak aslında çok da zor değil Birkaç ana unsura dikkat edildiği zaman misafirlerin mideleri kadar gözlerine de ziyafet çektirebilirsiniz. Peki nelere dikkat edilmeli? Hangi ayrıntı gözden kaçırılmamalı? Sizin için araştırdık. İşte detaylar…

MASA ÖRTÜLERİ

Sofranın zarifliği için masa örtüsü oldukça önem arz eder. Masa örtüsünün temiz ve ütülü olması birinci dikkat edilmesi gereken unsurdur. Masa örtüsünde dikkat edilmesi gereken bir başka detay masa örtüsü ile yemek takımı arasındaki uyum. Gümüş çizgileri olan bir yemek takımında altın sırma işlemeli masa örtüsü pek de hoş durmaz. Masa örtüsünün kalın olması da yemekte bardak seslerinin daha az olmasına neden olur.

PEÇETELER

Şık bir masanın bir başka vazgeçilmezi peçetelerdir. Göze hitap eden bir masada hem tek kullanımlık kağıt peçeteler hemde kumaş peçeteler yerlerini almalıdır. Peçeteler özel katlama teknikleri ile katlanılabileceği gibi zarif peçete yüzüğü ile de kombin edilebilir.

MUMLAR

Yemek masaları sıcak sohbetlere ev sahipliği eder. Sofradaki muhabbet ne kadar güzelse yediğiniz yemek de bir o kadar lezzetli gelir. Sıcak bir masa için en iyi tercih mumlardır.

ÇİÇEKLER

Yemek masasının en önemli aksesuarı çiçeklerdir. Sofrayı iyi tercih edilmiş bir çiçek ile en güzel davet masasına çevirmek mümkün. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken çiçeğin boyutudur. Çiçek göz temasını engellemeyecek şekilde alçak olmalı tabaklara yer kalmayacak büyüklükte olmamalı ve sim gibi dökülen süslemeler bulundurmamalıdır.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir…

Kusursuz Bir Davet Masası Hazırlamanın Altın Kuralları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 51 + = 53