Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir? 

0
7572
Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir? 

Yeşil rengi nasıl elde edilir? Renk kartelasında iki grup renk yer almaktadır. Bunlar ana renkler ve ara renkler. Ara renkleri elde edebilmek için iki ana rengi karıştırmak gerekmektedir. Yeşil renkte ara renklerden birisidir. Peki Yeşil rengi nasıl elde edilir? Bu yazımızda size ara renk olan yeşilin hangi iki ana renk ile elde edilebileceğinden bahsedeceğiz.

Ancak bilindiği üzere her renk kendi içerisinde bazı tonlara ayrılmaktadır. Bu yüzden bu tonları elde etmek için kullanacağımız ana renklerde birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Yeşil rengini elde etmek için mavi ve sarı renkleri kullanmamız gerekmektedir. İlk defa karıştırma işlemi yapacaksanız bir renk şamasından yararlanabilirsiniz. Bu renk şeması sayesinde hangi renkten ne kadar koyacağınızı tespit etmiş olacaksınız. Şöyle ki yeşil renk elde etme işleminde kullanılan mavi renk sarıya göre daha fazla miktarda konulursa o zaman yeşilin tonu koyu olacaktır ancak sarı rengin miktarı daha fazla konulursa o zaman da açık bir tonda olacaktır.

Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir? 

Yeşilin tonunu ayarlamak diğer ara renklere göre daha zordur. Bu sebeple denem- yanılma yöntemi ile birkaç denemeden sonra doğru tonu yakalayabilirsiniz.

Koyu Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir? 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ara renklerde kendi arasında bazı alt tonlara ayrılmaktadır. Koyu yeşilde yeşilin bir alt tonudur. Koyu yeşil elde etmek için bazı yollar bulunmaktadır. Koyu yeşil rengi elde etme yolları ise şöyledir;

  • Yeşil rengini koyulaştırmak için bir miktar siyah boya katılabilir. Böylece yeşil renginiz daha koyu bir tona sahip olacaktır. Yalnız siyahı fazla koymamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde kahveye yakın bir yeşil ortaya çıkacaktır.
  • Dikkat çekici bir koyu yeşil rengi için bir miktar mor boyada kullanılabilmektedir. İkincil renkler grubunda yer alan mor oyanın içerisinde yer alan kırmızı pigmentler sayesinde daha sıcak tonda bir koyu yeşil rengi elde edebilirsiniz.
  • Aynı zaman da karışım içerisinde mavi yerine lacivert boya kullanarak da Koyu yeşil renk elde edilebilmektedir. Sarı ile lacivert veya ultramarin mavisi gibi koyu tonlar eklenebilmektedir.
  • Eğer elinizdeki yeşil renk karışımı açık olduysa içerisinde koyu tondaki bir yeşil boya katarak koyu bir yeşil elde edebilirsiniz.  Böylece okyanus mavisine yakın soğuk bir koyu yeşil meydana gelir.

Açık Yeşil Nasıl Elde Edilir? 

Bir resim yaparken güneş ışıklarının yeşil bir rengin üzerine düştüğü görüntüyü çizecekseniz o zaman yeşilin açık bir tonuna ihtiyacınız olacaktır. Ancak boyalarınız içerisinde böyle bir ton bulunmuyorsa yine bazı karışımlar yaparak bu tonu elde edebilirsiniz. Birçok renk beyaz katılarak açılabilmektedir ancak yeşil bu renklerden birisi değildir. Çık yeşil elde etmek için beyaz boya kullanılmamalıdır. Ancak açık yeşil nasıl elde edilir? Bilemiyorsanız size birkaç yöntemden bahsedelim.

Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir? 
  • Elinizde bulunan yeşil renk boyayı açık hale getirmek için kadmiyum veya limon sarısı renklerini içerisine karıştırabilirsiniz. Böylece canlı ve açık tonda bir yeşil elde etmeniz mümkündür kullanılmalıdır.
  • Elinizdeki yeşil rengi daha açık ve sıcak bir tonda yapmak istiyorsanız içerisine hardal sarısı ekleyebilirsiniz.

Su Yeşili Rengi Nasıl Elde Edilir? 

Çok tatlı bir ton olan su yeşili bu senenin de moda rengidir. Herhangi bir boyama için su yeşili rengi elde etmek istiyorsanız ancak su yeşili rengi nasıl elde edilir? Bilmiyorsanız o zaman yazımızın bu kısmı tam size göre. Su yeşili elde etmek için iki formül bulunmaktadır;

  • İlk formül mavi, yeşil ve az miktarda macenta renklerinin karıştırılmasıdır. Karışımı yaparken en fazla mavi tonunun kullanılması gerekmektedir.
  • Diğer formül ise camgöbeği rengi ile sarı rengini eşit miktarda karıştırmaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 69 − = 66