Stor Perde Nasıl Yıkanır?

0
1578

Stor perde nasıl yıkanır? Stor perdeler hayatımıza girdiğinden beri bizlere büyük bir kolaylık sağlıyor. Hem zor kirlenmesi hem de oldukça kullanışlı olmasından dolayı kişiler son zamanlarda stor perdeleri çokça tercih ediyor. Ancak stor perdeler de her ne karar normal tül perdeler kadar olmasa da bir süre sonra kirlenebiliyor. Bu durumda akıllara Stor perde nasıl yıkanır? Sorusu geliyor.

Stor perdelerin yıkanmasında evde kendiniz temizleme işlemi yapabileceğiniz gibi en güvenli ve perdenizin zarar görme riski en az olan yöntem kuru temizleme makinalarıdır. Kuru temizleme hizmeti veren ve özel olarak bu konu için gerekli makinalara sahip firmalara stor perdelerinizi vermek en garanti yol diyebiliriz.

Stor perdeler açılıp kapanmalarına yarayan bir mekanizmaya sahip oldukları için ve bu mekanizma yerlerinin çıkartıldıktan sonra yanlış yıkama yüzünden bozulma ihtimali bulunduğu için perdelerinizi çamaşır makinasına atmanız önerilmemektedir. Bu hem makinanıza hem de perdelere sıkıntı yaratabilmektedir. Ancak evde stor perde yıkamak için belirli yöntemler bulunmaktadır. Halı yıkar gibi bir işlem ile elle perdelerinizi tertemiz yapabilirsiniz. Stor perde nasıl yıkanır? Sorusuna yanıt olarak şu yöntem ile temizleme işlemi yapabilirsiniz;

  • Perdeyi mekanizmasından yavaşça ayırın
  • Ayırdıktan sonra perdenizi düz bir zemine serin
  • Yumuşak bir fırça yardımı ile perdenize zarar verecek çok sert darbeler uygulamadan deterjan ile fırçalayın ve temizleyin.
  • Fırça ile sürterek yıkama işlemini tamamladıktan sonra bol su ile birlikte temizleyin
  • Ardından perdenizi güneşin altına koyarak kurutun
  • Tamamen kuruduktan sonra tekrardan mekanizmaya yerleştirin ve kullandığınız yere takın.

Stor perde evde nasıl yıkanır? Sorusuna yanıt olarak eğer yukarıdaki yöntemi uygulayabilecek açık bir alanınız yoksa bu işlemi banyoda dikey bir şekilde de kolayca yapabilirsiniz. Bu işlem için;

  • Dikey bir şekilde kademe kademe perdenizi açın ve yıkayın
  • Yıkama işlemi bittikten sonra perdenizi rulo yapın.
  • Rulo halinde perdenin suyunun biraz akmasını bekleyin.
  • Hafif nemli bir durumdayken kuruması için tekrar mekanizmasına yerleştirin.

Stor Perde Hangi Deterjanla Yıkanır?

Stor perde hangi deterjanla yıkanır? Diye merak ediyorsanız eğer; Stor perde yıkama işlemi için en etkili iki yöntem bulunmaktadır. Bunlar sabun ve özel perde silme deterjanlarıdır. Stor perdelerinizde bulunan kiri ve tozu, kaliteli bir sabun ve perde deterjanı ile kolayca temizleyebilirsiniz.

Stor Perde Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır?

Stor perde çamaşır makinesinde nasıl yıkanır? Sorusunun cevabını arıyorsanız ve elinizle yıkamak istemiyorsanız bu işlem oldukça zor olabilir. Stor perde çamaşır makinesi ile yıkamak için pek uygun değildir ancak yıkanması da belirli yöntemler ile mümkündür.

Çamaşır makinanızın hassas programında ve en düşük sıcaklıkta bile yapısı gereği stor perdeleriniz zarar görebilmektedir. Bunun nedeni ise stor perdelerin sert ve dayanıklı bir yapı olmasını sağlayan üzerindeki apre adındaki cila kaplamanın çamaşır makinası ile yıkamadan etkilenmesi ve soyularak zarar görmesidir. Bu yüzden eğer stor perdeniz apreli bir yapıya sahipse en doğru yöntem geleneksel elle yıkama yöntemi olacaktır.

Stor perdeniz eğer tül veya kumaş bir yapıdaysa bu durumda çamaşır makinesi ile yıkanması mümkün olmaktadır. Ancak stor perdeniz bu türlere de sahip olsa makine ile yıkandığında zarar görme olasılığı oldukça fazladır. Stor perde çamaşır makinesinde şu yöntem ile yıkanabilmektedir;

  • Stor perdenizi yıkama işleminde zarar görmemesi için bir çamaşır torbasına veya yastık kılıfının içine koyun
  • Ardından hassas programı ve en düşük sıcaklığını ayarlayın.
  • Yıkama işlemini başlatın.

Boncuklu Stor Perde Nasıl Yıkanır?

Boncuklu stor perde nasıl yıkanır? Diye düşünüyorsanız eğer; perdenizin boncuklu kısmı çıkarılabilir ise elle veya güvenli bir şekilde makinada yıkamanız mümkündür. Ancak eğer stor perdenizin boncuklu kısmı çıkarılamıyorsa perdenizin zarar görmesini engellemek için şu yöntemi uygulayabilirsiniz;

  • Küvete ya da geniş bir kaba ılık su ve içerisine deterjan koyun.
  • Perdeyi bu suyun içine koyun ve yaklaşık 1 saat içerisinde bekletme işlemi uygulayın.
  • Ardından çıkarıp bol su ile temizleyin.
  • Kuruması için güneşe koyun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha + 41 = 51