Yeni Koronavirüse karşı temel koruyucu önlemler

0
1802

Enfekte olan çoğu kisi hafif hastalık geçirir ve iyileşir, ancak diğerleri için daha şiddetli olabilir.

Aşağıdakileri onlemleri alarak kendi sağlığınıza dikkat edin ve cevrenizdekileri koruyun:

Ellerinizi sık sık yıkayın
Ellerinizi düzenli olarak alkol bazlı sivilarla ovarak temizleyin veya sabun ve su ile yıkayın.
Ellerinizi sabun ve su ile yıkamak veya alkol bazlı sivilar kullanarak ovmak ellerinizde olabilecek virüsleri öldürür.

Sosyal mesafeyi koruyun
Kendinizle öksüren veya hapşıran herkes ile aranizda en az 1 metre mesafe bırakın.
Birisi öksürdüğünde veya hapşırdığında, burun veya ağzından virüs içerebilecek küçük sıvı damlacıkları püskürtür. Çok yakınsanız, öksüren kişinin hastalığı varsa, COVID-19 virüsü de dahil olmak üzere damlacıklarda nefes alabilirsiniz.

Göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçının
Ellerimizle birçok yüzeye dokunuyoruz ve bu sayede virüsleri alabiliriz. Kirlendiğinde ellerimiz virüsü gözlerimize, burnumuza veya ağzımıza aktarabilir.
Oradan, virüs vücudumuza girebilir ve bizi hasta edebilir.

Solunum hijyenini uygulayın
Sizin ve çevrenizdeki insanların iyi bir solunum hijyeni uyguladığından emin olun. Bu, öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı ve burnunuzu bükülmüş dirsek veya mendil ile kapatmak anlamına gelir. Ardından kullanılmış mendili hemen atın.
Damlacıklar virüs yayar. İyi bir solunum hijyeni uygulayarak çevrenizdeki insanları soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 gibi virüslerden korursunuz.

Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, erken tıbbi yardım alın
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın. Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, tıbbi yardım alın ve önceden tedbir alin. Yerel sağlık kurumunuzun talimatlarını uygulayin.

Ulusal ve yerel yetkililer bölgenizdeki durum hakkında en güncel bilgilere sahip olacaktır.
Önceden aramak, sağlık uzmanınızın sizi hızlı bir şekilde doğru sağlık kuruluşuna yönlendirmesini sağlayacaktır.
Bu sizi koruyacak ve ayrıca virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Haberdar olun ve sağlık uzmanınız tarafından verilen tavsiyelere uyun
COVID-19 hakkındaki son gelişmelerden haberdar olun. Kendinizi ve başkalarını COVID-19’dan nasıl koruyacağınız konusunda sağlık uzmanınız veya ulusal ve yerel halk sağlığı otoritesi tarafından verilen tavsiyelere uyun. Ulusal ve yerel yetkililer, COVID-19’un bölgenize yayılıp yayılmadığına dair en güncel bilgilere sahip olacaklardır.

Coronavirüs zamanında telefonunuzu temiz ve güvenli tutun

Dezenfektanlarla elleri temizlemenin faydaları, insanlar telefonlarını alıp kendilerini tekrar mikroplara maruz bırakırsa boşuna yapilmis bir uygulamadir. Telefon ekranları farklı mikrop türleri icin uygun bir yuvadır.
Bu nedenle telefon hijyeni bulaşıcı mikropları önlemek için bir zorunluluk haline gelmelidir.Gözlükleri de temizlemek için kullanılan keçe kumaş kullanılmasını öneriyoruz.
Suya dayanıklı olan cihazlar, bazi delikleri örtülü olduğu sürece sabunlu suyla kaplı bir bez kullanılarak temizlenebilir. Her telefon suya dayanikli olmayabilir ancak cogu yeni model sivilara kismen direnclidir, yani telefon ekranınızı ıslak bir bezle temizlemeniz alabileceginiz onemli bir onlem olacaktir.
Telefonun arka ve yanları da iyice temizlenmelidir. Mikroplar her zaman telefon ekranlarında birikirler. Olası en iyi çözüm, kişinin telefonuna dokunmadan önce ve sonra, özellikle kamusal alanlarda veya işe gidip gelirken ellerini yıkamak gibi görünüyor.
Olası en iyi çözüm, kişinin telefonuna dokunmadan önce ve sonra, özellikle kamusal alanlarda veya işe gidip gelirken ellerini yıkamak gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 2 + = 9