Ters Tavan Modelleri

0
2570
Ters Tavan Modelleri

Ters tavan modelleri,  mekân dekorasyonlarının en önemli parçasıdır. Aynı zamanda ısı yalıtımı da sağlayan ters tavan modelleri bulunduğu ortama ferah ve estetik bir görünüm kazandırmaktır. En çok tercih edilme nedenleri ise ortamın havasını değiştirmek, ortamın daha modern ve şık bir görünüme sahip olmasını sağlamak ve yüksek tavanlarda tavanın yüksekliğini azaltmaktır. En çok tercih edilmekte olan ters tavan modelleri ise şöyledir;

  • Karopan alçı panel
  • Akustik alçı panel
  • Metal asma tavan
  • Renkli Alçı Paneller
  • Taşyünü Alçı Paneller
  • Petek Tavan
  • Mesh Tavan
  • PVC Ters Tavan
  • Gergi Tavan

Karopan Alçı Panel Modelleri

Karopan alçı panel modelleri ters tavan modelleri arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Ön yüzeyinde PVC vinil ve arka yüzeyinde alüminyum folyo kaplama bulunan alçı asma tavan paneller leke tutmama özelliği taşımaktadırlar.  Kolay silinebilir yapısı sayesinde birçok ev sahibi tavanlarına karopan alçı panel yaptırmaktadır. Arka kısmının alüminyum kaplı olması da neme karşı dayanıklılığını arttırmakta ve rutubeti önlemektedir.

Akustik Alçı Panel Modelleri

Ses yalıtımı özelliği sağlayan akustik alçı panel modelleri genellikle ses kayıt stüdyolarında kullanılmaktadır. Ancak ince betonlara sahip duvarları olan bazı ev sahipleri de akustik alçı panel yaptırarak sesin süt kata çıkmasını engellemekte aynı şekilde üst kattan sesin aşağıya gelmesini önlemektedir

Metal Asma Tavan Modelleri

Modern görünümü sayesinde metal asma tavan modelleri ortamdaki dekoratif yapıyı desteklemekte ve sağlam yapısı sayesinde uzun kullanım sağlamaktadır. Her türlü mimari yapıda kullanılabilir olması ile çeşitli yapılarda karşımıza çıkmaktadır.

Renkli Alçı Panel Modelleri

Renkli alçı panel modelleri ile birçok işletme sahibi mekanlarını daha renkli ve canlı halde getirmeyi hedeflemektedirler. Kolay temizlenebilir yüzeyi sayesinde ve neme dayanıklı olması sayesinde kolan bu modeller aynı zaman da evlerin banyolarında ve mutfaklarında da kullanılmaktadırlar.  

Ters Tavan Modelleri

Taşyünü Alçı Panel Modelleri

Taşyünü asma tavan panel modelleri akustik özelliği, nem direnci, ateşe dayanıklılığı ve ışık yansıtma özelliklerine sahip olması nedeniyle birçok mekânda kullanılmaktadırlar. Hoş dokusu ve yapısı ile kullanıldığı ortama şık ve estetik bir görüntü vermektedir. Kolay bir şekilde monte ve demonte edilebilen taşyünü alçı paneller kullanılanlar tarafından olumlu yorum almaktadırlar.

Petek Tavan Modelleri

Petek tavan modelleri kullanıldığı her ortama estetik ve derinlik katmaktadır. Boşluklu yapısı sayesinde ışığı ve havayı geçirmektedir. Böylece kullanıldığı ortamda rutubet sorunu yaratmamaktadır. Kare ve dikdörtgen şekillerde bulunan bu paneller aynı zamanda farklı ebatlarda sahiptirler. İstenilen her ölçüde ve şekilde kendinize ve uygulayacağınız ortama uygun paneller bulunmaktadır.

Mesh Tavan Modelleri

Genişletilmiş metal mesh tavan modelleri boşluklu yapısı sayesin de ışık ve hava geçirgenliği sağlamaktadır. Böylece kullanıldığı ortamlara muhteşem ambiyans katmaktadır. Metal dokusuyla diğer modellere göre daha modern ve estetik olması ve göze hitap etmesi nedeniyle fazlaca tercih edilmektedir.

PVC Ters Tavan Modelleri

PVC asma tavan modelleri uygun fiyatlı oluşu ve 3D baskıya uygun olması nedeniyle birçok kişinin ilk tercihi olmaktadır. Aynı zaman da temizliği ve montajı kolay darbelere dayanıklıdır. Herkesin uygulayabileceği bu paneller ustaya gerek duyulmadan monte edilebilmektedir.

Gergi Tavan Modelleri

Ters tavan modelleri içerisinde için en çok tercih edilen model türü gergi tavan modelleri olmaktadır. Her konsepte uygun olarak tasarlanabilen paneller kullanıldığı ortama şık ve estetik bir görüntü sağlamaktadır. Her mekânda uygulanabilme esnekliğine sahip olması ile konferans salonu, mağaza ya da showroom gibi daha birçok mekânda kullanılabilme imkanı sağlamaktadır.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 99 − 91 =