Sukulent Türleri

0
2284
Sukulent Türleri

Sukulent türleri, kelime anlamı olarak özü ve suyu olan anlamına gelmektedir. Kaktüsgillerden olan bu bitkilerin yaprakları bildiğimiz klasik kaktüslere göre daha dolgun ve etlidir. Bu bitkiler kaktüs ailesinden oldukları için doğaları gereği yapraklarında, gövdelerinde ve köklerinde su biriktirmektedirler. Kurak topraklarda bile hayatlarını devam ettirebilen bu bitkilerin yaprakları üzerinde gözle görülemeyecek kadar küçük tüyler bulunmaktadır. Bu tüyler sayesinde bünyelerine aldıkları su buharlaşmadan kalmaktad ve uzun bir süre hayatlarını devam ettirmelerini sağlamaktadır. Sukulentler yüzlerce farklı türe sahiptirler. Biz de evlerimizin balkonlarını ve odalarını süsleyen bu birbirinden harika bitkilerin özelliklerini ve en çok tercih edilenlerini sukulent türleri yazımızda sizlere tanıttık.

Sukulent Türleri

  • Kalanchoe Blossfeldiana – Kalandiva Çiçeği
  • Haworthia fasciata – Yılan Derisi Çiçeği
  • Aleo vera
  • Senecio rowleyanus – Tespih Çiçeği
  • Crassula ovata – Para Çiçeği
  • Echeveria – Eçeverya Çiçeği
  • Stapelia Gigantea
  • KırmızıPagoda
  • Huernia Transmutata

Kalandiva Çiçeği

Kalandiva çiçeği son zamanlarda birçok kişinin evleri için tercih ettiği sukulent türlerinden birisidir. Orijinal adı ile kalanchoe blossfeldiana olan bu sukulent üzerinde yoğun bir şekilde çiçek bulundurmaktadır.  Diğer kaktüsler gibi çok fazla su istemese de güneşe dayanaklılık konusunda biraz hassastır. Direk güneş ile teması halinde yaprakları yanabilmektedir

Yılan Derisi Çiçeği

Yılan derisi çiçeği sukulentler arasında en bakım ve su isteyen türdür. Hastalık barındırma ihtimali düşük olmasının yanında birçok yavru da vermektedir.

Aloe Vera

Aleo vera yapraklarının içerisinde bulundurduğu besleyici jel sayesinde kozmetik ürünlerde ve cilt sorunu yaşayan kişiler tarafından fazlasıyla kullanılmaktadır. Aynı zaman da içinde barındırdığı nemlendirici özellik sayesinde likör yapımında da kullanılmaktadır

Tespih Çiçeği

Görüntüsü sayesinde birçok kişinin hoşuna giden ve evini süslemek için aldığı tespih çiçeği Görüntüsü en çok sevilen türlerden. Yüksek bir yerlere konulduğu zaman sarkıcı özelliği sayesinde hoş bir görüntü yaratacaktır.  Diğer sukulentlere oranla bu bitkiyi daha çok sulamak gerekmektedir.

Para Çiçeği

Cin adı Crassula ovata olan bu çiçek halk arasında birçok farklı isimle anılmaktadır. Bunlar arasında en yaygın olanı ise para çiçeği adıdır.  Diğer adlandırmaları arasında yeşim bitkisi ya da mücevher çiçeği de denilmektedir. Yavaş büyüyen bu bitkinin bakımı fazlasıyla kolayadır. Şık görüntüsü ile büyüdükçe bonsai ağacı görünümüne sahip olmaktadır.

Eçeverya Çiçeği

Sukulent türleri arasında yer alan en renkli tür Eçeverya çiçeğidir. Renkli görüntüsü nedeniyle eçeverya çiçeği birçok kişi tarafından satın alınarak mekân süslemesinde kullanılmaktadır. Soğuk iklimlere alışık olan bu bitkiler sıcak ve nemli havadaki ortamlardan pek hoşlanmazlar.

Sukulent Türleri

Stapelia Gigantea

Stepelia giantea yetiştirilmesi kolay ve zengin çiçekleri ile saksı yetiştiriciliğine uygun bir türdür. 17 cm kadar çapa sahip olabilen bu bitkiler çiçeklenmeye yaz aylarında başlarlar ve sonbahar ortasına kadar devam edeler.

Güneşli ortamları seven bu bitkilerin gübrelemesi bahar aylarına girildiğinde başlamaktadır. Bu bitkiyi suladığınızda bol su dökerek sulayın ancak daha sonra toprağı tamamen kuruyana kadar bir daha sulamayın.

Kırmızı Pagoda

Güneşi çok seven kırmızı pogada güneç sayesinde kızarmakta ve yakut renginde etli yapraklar sahip olmaktadır. Saksıda yetiştirilebilen bu bitki için sukulentlere özel toprak kullanılarak ekilmelidir. Hızlı büyüyen ve zun yıllar dayanabilen kırmızı pogada bahar aylarına girilmesi ile çiçek vermeye başlamaktadır.

Huernia Transmutata

Aşırı sulanmaktan hoşlanmayan Huernia Transmutata sukulent türü hızlı bir şekilde büyümektedir. Dikensiz yaprakları etli ve çiçeklidir. Yaz ve sonbahar aylarında açan çiçekleri ve yaprakları olağanüstü güzellikte renklere sahip olmaktadır bu da birçok kadının fazlasıyla dikkatini çekmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 3 = 3