Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları

0
2480
Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları
Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları

Salon tül perde modelleri fiyatları seçilen ürünün modeli, tasarımı, üretildiği malzeme, markası ve ölçüsü gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebilmektedir. Aynı zamanda tül perde fiyatları için kriter olan diğer özellikler perdede kullanılan kumaşın cinsi, deseni ve dikim özelliği gibi unsurlardır.

Perdenin genişliği ve uzunluğu arttıkça perdenin fiyatında da artış meydana gelecektir. Bu sebeple perdenin kullanılacağı alanın ölçüleri doğru alınmalıdır.

Aynı zaman da pilesiz tül modelleri pilelilere göre işlemesiz tül perdeler işlemeli olanlara göre daha uygun fiyatlara sahiptirler. Tül perde seçimi yaparken fiyatı kadar kalitesi de göz önüne alınmalıdır aksi halde uzun süreli bir kullanama sahip olamazsınız.

Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları
Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları

Tül Perde Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Tül perdeler evlerimizin olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Özellikle yeni evlenenleri veya yeni ev alanların ilk satın aldıkları şey tül perdeler olmaktadır. Peki tül perde Alırken nelere dikkat edilir? Konusunda ne kadar bilgi sahibiyiz. Tül perde alınırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Tül perde seçilirken dikkat edilmesi gerekenler şöyledir;

  • Tül perde seçimi yaparken ilk önce evinizin dekorasyonunu göz önüne almalısınız. Perdenin kullanılacağı ortamdaki eşyalar ve renkler ile uyumlu olup olmadığı önemlidir. Unutmamak gerek ki perdeler evlerin kıyafetleridir bu sebeple uyumsuz bir perde bir odayı çok kötü bir görünüme sokabilir.
  • Bir diğer dikkat edilmesi gereken unsur ise perdenin nerede kullanılacağıdır. Salon için uygun olan bir perde mutfakta hoş durmayacaktır veya mutfak için tasarlanmış bir tül perde yatak odasına yakışmayacaktır.
  • Minimal ve spor tarza bir mobilyanız varsa keten veya düz tül perde tercih edebilirsiniz.
  • Mutfak ve banyolarda kullanacağınız perdelerin ise kolay temizlenebilir özellikte ve rahat bir kullanıma sahip olması gerekmektedir. Bu tarz yerlerde genellikle tül stor perde kullanılmaktadır.
  • Çocuk odalarında ise çocukların hayal güçlerini geliştirecek ilginç ve dikkat çekici özellikte tül perdeler kullanılabilir. Çocuk odaları için üretilmekte olan tür perdeler genellikle desenlidir. Bu desenler dönemin ünlü çizgi filmlerinin karakterleri olabileceği gibi hayvan desenli veya çiçek desenlide olabilmektedir.  
  • Tül perde seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken özellik ise kolay yıkanabilir olmasıdır. Çamaşır makinasına attığınızda kırışmayacak bir türden tül perde seçimi işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.

Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları
Salon Tül Perde Modelleri Fiyatları

Tül Perde Çeşitleri

Ev dekorasyonunun da en önemli parçalardan biri olan tül perdeler yukarıda da bahsettiğimiz gibi evin kıyafetleridir. Bu nedenle en kullanışlı ve hoş tül perde modelleri birçok farklı çeşide sahiptir. Bazı kişiler gösterişi ve şatafatı severken bazıları sadelikten yanadır. Bu iki tip insanın seçeceği tül perde modelleri de şüphesiz ki farklı olacaktır. Tül perde çeşitleri için şöyle bir listeleme yapabiliriz;

  • Zebra tül perde
  • Tül stor perde
  • Tül fon perde

Zebra tül perde mekanizmalı yapısı sayesinde oldukça kullanışlı bir perde çeşididir.  Bir saydam şerit ve bir opak şeritten oluşan bu ürünler gündüzleri içeriye ışık girmesini engellemekte veya ışığı kırarak az gelmesini sağlamaktadır.

Tül stor perde de zebra perde gibi mekanizmalı bir modeldir. Düz opak yapıda olan bu perdeler genellikle güneşlik olarak tercih edilmektedir. Alüminyum bir boru üzerine sarılı kumaştan oluşan bir mekanizmaya sahip olan bu perdeleri yanlarında bulunan ip sayesinde yukarı ve aşağıya hareket ettirmek mümkündür.

Tül fon perde genellikle altta bulunan kalın tüllerin üzerine takılarak kullanılmaktadırlar. Altta yer alan tüle göre daha canlı renklere sahip olmaları nedeniyle ortama canlılık katmaktadırlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 24 − 14 =