Oturma Odası Dekorasyonu

0
608
Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma odası dekorasyonu, Evimizde en çok zaman geçirdiğimiz yer kuşkusuz oturma odasıdır. Gerek yeni bir eve taşınma gerek eşyaların yıpranması gerekse sadece hayatınızda değişiklik istediğiniz için oturma odası dekorasyonu yapabilirsiniz. Dekorasyondan son derece keyiflidir ancak üzerinde incelikle düşünülmesi ve planlı hareket edilmesi gereken bir konudur. Oturma odasının aileniz ve sevdikleriniz için konforlu ve işlevsel bir alana dönüşmesi için alanı en verimli şekilde kullanmak altın kuraldır.

Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Bir evi dekore etmek demek, sadece uyum yakalamak anlamına gelmez. Dekore edilecek odanın ölçülerini hesaba katmadığınız takdirde sorun yaşanması kaçınılmazdır. Oturma odası dekorasyonu için kişisel zevkler ve tarzlar önemlidir ancak oda büyüklüğü de göz önünde bulundurulmalıdır. Oturma odası dekorasyon fikirleri sayesinde uzun yıllar boyunca içinize sinecek ve keyifle yaşayacağınız bir oturma alanına sahip olabilirsiniz.

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu

Dar alanlarda fonksiyonel mobilyalar kullanmak ortamı olduğundan daha geniş gösterebilir. Küçük oturma odası dekorasyonu için öncelikle renk, aksesuar, stil ve aydınlatma seçimi önemlidir. Küçük oturma odalarını dekore ederken

  • Açık tonlara yönelin.
  • Geniş oturma gruplarından kaçının.
  • Duvara monte TV ünitesi tercih edin.
  • Ufak halı kullanın.
  • Aksesuar kullanımını sınırlayın.

Küçük oturma odalarında açık renkli ürünler ortama ferah ve aydınlık bir görünüm kazandırır. Geniş koltuk takımı yerine köşe koltuk takımları değerlendirilebilir. Odanın zemini mevcut alanı daha geniş göstereceğinden çok büyük halılar kullanarak zemini kapatmayın. Ayrıca çok hareketli ve karışık desenli değil sade halı tercih edin.

Geniş Oturma Odası Dekorasyonu

Geniş oturma odası dekorasyonu dar odalara göre elbette daha fazla fikir üretmeyi sağlıyor. Tarz ve zevki yansıtabilecek alanların olması seçenekleri de arttırıyor. Ancak yine de odanın ölçüleri dekorasyon için göz önünde bulundurulmalı, alanın verimli kullanılması için odalar gereksiz büyük ve fazla eşya ile doldurulmalıdır. Geniş oturma odası dekorasyonu için önerileri şöyle sıralayabiliriz:

  • Birbirleriyle uyumlu mobilyalar seçin.
  • Odanızı ahşap ürünlere boğmayın.
  • Duvar ve zeminde aynı renk tonu kullanmayın.

Ahşap mobilyaları seviyorsanız oturma grupları, TV üniteleri, sehpa gibi mobilyaların tamamında ahşap tercih etmeyin. Tüm mobilyaları aynı kaplama malzemesi ile tercih etmek ortamı boğabilir. Duvar ve zeminde benzer renkler kullanmak sıkıcı bir görünüme neden olabilir. Birbirini tamamlayan renkler ya da zıt renkler tercih edilebilir. Modern oturma odası dekorasyonu  zengin seçenekler barındırdığı için kolaydır. Yine de zemin kaplamasından duvar rengine, mobilyadan yerleşime kadar tüm detaylara özenle bakmak gerekir. Odada kullandığınız tüm eşyalar tarzınızı yansıtabilir.

Oturma Odası Dekorasyonu

İlginizi Çekebilir: Tütsü Nasıl Yakılır?

Dekorasyon Önerileri

Oturma odasını dekore ederken planlama yapmanız şarttır. Aksi takdirde onca uğraşın ve yapılan masrafın sonu hüsran olabilir. Dekorasyon önerileri arasında en çok dikkat etmeniz gereken başlıkları sizler için derledik:

  • İhtiyaçlarınızı belirleyin: Sizin için olmazsa olmaz maddeleri önem sırasına göre sıralamanız dekorasyon öncesi önemlidir.
  • Koltuk seçimi: Koltukları seçerken oda büyüklüğünü mutlaka dikkate almalısınız.
  • Eğlence alanı oluşturun: Oturma odasında keyifli zaman geçirmek için bir TV köşesi oluşturabilirsiniz. Küçük odalarda az yer kaplayacak şekilde tasarlanan duvar üniteleri ideal bir seçenek olabilir.
  • Fonksiyonel mobilyalar seçin: Dergilerinizi, kitaplarınızı, aksesuarlarınızı sergileyebileceğiniz tarzınıza uygun küçük ama kullanışlı ürünler tercih edin.
  • Halı seçimi: Oturma odası küçükse zemini kapatmayacak büyüklükte bir halı seçin. Büyük oturma odalarında ise daha küçük ve birkaç parça halı kullanılabilir.
  • Aydınlatma: Odadaki dekorasyonun bütünleşmesini sağlayan aydınlatmayı oda büyüklüğünüze göre oluşturmanız önemli. Gerek odanın bir bölümünü öne çıkarabilir gerekse tamamını aydınlatacak seçeneklere yönelebilirsiniz.
  • Aksesuar: Ev dekorasyonu için kullanılan aksesuarlar sizin hayata bakış açınızı yansıtır. Küçük odalarda ayna kullanmak odaya derinlik katacağından geniş gösterecektir.

Odanın büyüklüğüne göre zemin ve duvar renginin uyumu, perde ile mobilyalar arasındaki uyum, aksesuarların kullanımı gibi birçok detay dekorasyona başlamadan önce planlanmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 4 = 1