Mutfak Tezgahında Granit mi Mermer mi Tercih Edilmeli

0
2716

Mutfak Tezgahında Granit mi Mermer mi Tercih Edilmeli

Evlerin en çok kullanılan alanları olan mutfaklardaki tezgahlar her zaman özgün olarak seçilir. Bu noktada en çok karşı karşıya kalınan soru granit mi? yoksa mermer mi? kullanılması gerektiği üzerine sorulur. Mutfağa özel bir doku kazandırıyor olmalarıyla tezgahların özel olarak seçimi büyük öneme sahiptir. Her iki seçenek de uyumlu olarak seçildiğinde fark yaratan avantajlara sahip olurlar. Farklarının iyi bilinmesi, doğru seçimin yapılmasında etkili bir ayırt edebilmeye olanak tanır.

Mutfak Tezgahı için Granit ve Mermer Arasında Farklar Nedir?

Granit, mermere göre daha sert bir malzemedir. Çizilme, zarar görme ve deforme olma noktasında çok daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Leke tutmaz özelliğe sahiptir. Sıklıkla kullanılan mutfaklar için özellikle uzun yıllar aynı şekilde kullanılabilir granit tezgahlar mevcuttur. Tasarım yapıları itibariyle, tüm mutfak tasarımlarıyla uyum sağlayabilecek özellikte seçenekler mevcuttur. Fiyat seviyesi granit için yüksek seviyede belirlenmiştir. Model aralıkları fiyata göre değişkenlik gösterir.

Mermer tezgah, çabuk çizilebilme olanağına sahiptir. Düz tasarımıyla birlikte dayanıklılık açısından iyi seviyede olsa da granitin gerisinde kalır. Düşük fiyat seviyelerinde çok sayıda mermer mutfak tezgah modelinin bulunabilmesi olanağı mümkündür. Mutfakların genel tasarımına uygun seviyede seçenekler mermer tezgahlarda daha fazla bulunabilir. Düz zeminiyle birlikte çalışma alanı olarak rahatlık sağlar.

Mutfak tezgahı için yapılacak olan seçimde iki seçenek de göz önünde bulundurularak tercihler yapılmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 35 + = 40