Dekorasyon için Aydınlatma Seçmede Önemli İpuçları

0
2329

Yaşam alanlarının olmazsa olmaz parçaları aydınlatmalardır. Evin her noktasında bulunan aydınlatmalar, günün akşam saatlerinde özellikle etkilerini daha da artırırlar. Aktif olarak kullanılan aydınlatmalar, bulunan alanlara göre değişim gösterecek şekilde tercih edilmelidir. Mutfak için kullanacağınız aydınlatma salon için geçerli olmaz. Aynı şekilde yatak odasındaki aydınlatma tamamen farklı olmalıdır.

Aydınlatma seçmede önemli olan bazı detaylar mevcuttur. Tasarım seçeneklerinin geniş olması, yapacağınız seçimlere bu anlamda büyük etki edebilmektedir. Yanlış aydınlatma hem evinizin odalarında sorun yaşanmasına hem de mobilyalarınızın arka planda kalmasına neden olacaktır.

Aydınlatmaları Nasıl Seçmelisiniz?

Oda Oda Ayrım

Aydınlatmalarda yapacağınız ayrım en doğru seçenekleri belirlemenizde etkili olacaktır. Avizeler salon ve oturma odalarının aydınlatmaları olurken, aplikler ise koridorları aydınlatmada kullanılabilirler. Yatak odası için abajurlar en doğru tercih olur.

Stile Uygunluk

Kullanılacak olan aydınlatmaların tasarımı, kullanılacak olan alana göre stile uygunluk sağlamalıdır. Klasik alanlar için klasik; modern görünüme sahip alanlar içinse daha çok minimal aydınlatmalar seçilmelidir.

Yeterli Işık

Tercihinizi yaparken aydınlatmada yeterli ışığın olmasına önem vermelisiniz. Aydınlatmanız her zaman sizin kişisel ihtiyaçlarınıza uygun olarak ayarlanmalıdır.

Mimari Yapıya Uyum

Yaşam alanlarının mimari tasarımı aydınlatmalar için gözden kaçırılan detaylardan biridir. Genel olarak ne tarz mimariye sahip olunduğuna özen gösterilmesi sayesinde uyumlu aydınlatmaların tercih edilmesi mümkün olur.

Renkler

Renk uyumunu sağlayacak hem klasik hem de modern aydınlatmalar, her an dekorunuz için tamamlayıcı olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 95 − 88 =