Mutfak Masası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
3007

Evlerde en çok kullanılan alanlardan biri şüphesiz mutfaklar… Mutfakların vazgeçilmez ise masa. Peki mutfağın olmazsa olmazı masalar nasıl olmalı? Masa satın alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

ÖLÇÜLER
Mutfağa masa alırken en dikkat etmemiz gereken şey mutfağın ölçüsüne uygun ölçüde masa tercih etmektir. Küçük bir mutfağa büyük bir masa hareket kabiliyetinizi kısıtlandığı gibi büyük bir mutfağa alacağınız küçük bir masa sanki komşunun fazla masasını getirmişsiniz hissi oluşturabilir.

ISIYA DAYANIKLILIK
Masa seçerken ısıya dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. Kahvaltıda çaydanlığı yanınıza alıp keyif çayı içmeyi seviyorsanız ısıya dayanıklılık sizin için daha da önemli hale gelir.

MUTFAĞIN ŞEKLİNE UYMALI
Dikdörtgen bir mutfağa sahipseniz tercihinizi dikdörtgen bir masadan yana kullanmanız mantıklı olacaktır. Veya büyük bir dikdörtgen mutfağınız varsa yuvarlak bir masa da ortama hareket katacaktır. Kare mutfağa ise tercihiniz kare bir masa olabilir.

TEZGAHIN DEVAMI MASA
Hayalinizde modern bir mutfak varsa ortada ada şeklinde olan tezgahın devamı olarak masa tasarlayarak mutfağınızı şık bir hale getirebilirsiniz.

ÇOCUKLARA DİKKAT
Eğer bir bebeğiniz varsa olası kazalara karşı kenarı sivri olmayan daha yuvarlak geçişlere sahip masalar tercih etmek çok yerinde bir karar olacaktır.

UYUM
Masa alırken en dikkat etmemiz gereken konulardan birisi de uyum. Dolapların tarzı, rengi, kullanılan malzeme ile uyumlu bir masa tercih etmelisiniz.

MODA
Modası çok çabuk geçecek masalar yerine modasını hiç kaybetmeyecek desen ve renkteki masaları tercih edin. Yoksa bir yıl sonra sıkılır ve yeni masa arayışına girebilirsiniz.

TEMİZLİK
Evlerde en çok kirlenen eşyalardan birisi de mutfak masalarıdır. Bu nedenle temizliği kolay ürünleri seçmek mantıklı olacaktır. Cam masalar çabuk çizilebilir. Ayrıca sandalyelerini seçerken leke tutmamasına özen gösterilmelidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha + 60 = 66