Pen Pencereler Nasıl Temizlenmeli

0
1740

Bahar geldi! Temizlik için kollar sıvandı bile. Ancak “Pencerelerdeki sararmaları nasıl geçireceğim?” mi diyorsunuz. Ya da pvc kaplamada bantlar kaldı nasıl çıkarabilirim diye mi düşünüyorsunuz? O zaman bu yazımız tam size göre…
İşte sizler için derlediğimiz pen pencere temizleme teknikleri…

KORUYUCU BANTLARDAN KURTULUN
Eğer pencereyi yeni taktırdıysanız işiniz kolay. Koruyucu bantlar hemen çıkacaktır. Ancak pencerenizi yeni taktırmadıysanız ve koruyucu bantlar güneşe maruz kaldıysa yöntemini bilmezseniz onları çıkarması kabusa dönüşe bilir. İşte çözüm… Saç kurutma makinesini 10 cm uzaklıktan 1-2 dakika kadar bantlara tutun ve soğumadan pvc pencereden ayırın.

ASETON
Evet yanlış okumadınız. Tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan asetonu bir pamuğa döküp bununla penlerinizi sildiğinizde bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

BEZ SEÇİMİ
PVC pencere çerçevelerini ve camları temizleme işlemi yapılırken sert bir bez yerine yumuşak veya mikrofiber bez kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Sert bezler yada teller ile temizlik yapmak isterseniz pencereleriniz çizilebilir. Ve ayrıca cam olan kısımların iyice kuruduğundan emin olun.

ÇERÇEVELERDEN BAŞLAYIN
PVC temizliği yaparken, öncelikle çerçevelerin temizlenmesini gerekir. Eğer bunu ihmal ederseniz camları temizledikten sonra çerçevesini silerseniz çerçeveler silinirken camların yeniden lekelenmesine neden olacaktır.

DETERJAN
Sararmış pencere çerçeveleri için sıvı krem temizleyiciler ya da yağ sökücüler kullanabileceğiniz gibi Arap sabunu da tercih edebilirsiniz. Tortulu deterjanlardan uzak durmanız önemlidir.yoksa durulama işlemi bir hayli oyalayıcı olabilir .

NOT: Pencere temizliği yaparken bulaşık deterjanı gibi kaygan yapıya sahip deterjanlar kullanmamak gerekir. Allah korusun deterjanın döküldüğü yere basıp düşebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 26 − 23 =