Ev Temizliğinde Doğru Bilinen Yanlışlar

0
1683

Hemen hemen her gün az yada çok evde temizlik yapılır. Yemek yendikten sonra bulaşıklar yıkanır ya da bir gayretle tüm evi temizlenir. Ancak temizlik esnasında uygulanan ve doğru olduğu sanılan yanlışlar mevcut. Ve bu yanlışlar size pahalıya patlayabilir. Peki bunlar nelerdir. İşte detaylar…


1. HALIYA ÇAY YA DA KAHVE DÖKÜLDÜĞÜ ZAMAN HEMEN SİLMEK(YANLIŞ)
Halımıza çay yada kahve döküldüğü anda hemen ağır kimyasallar ile ileri geri hareketlerle silmek en çok yapılan yanlışlardandır. Bu işlem halı liflerini çözerek halınızın görünümünün çarpık hale gelmesine neden olabilir. Halınızın lekesinden de kurtulmak yerine daha fazla yerleştirmiş olursunuz. Peki nasıl bir yol izlenmeli?
İlk olarak bir kaşıkla olabildiğince döküntünün olduğu bölgedeki sıvıyı kazımaktır. Sonrasında bölgeyi temiz beyaz bir bezle veya beyaz kâğıt havluyla örterek dökülen sıvıyı halıdan uzaklaştırmak ve akabinde limon gibi kimyasal olmayan bir temizliyici ile temizlemek doğru bir yol olacaktır.

2. TEMİZLİYİCİ UYGULADIKTAN SONRA HEMEN SİLMEK (YANLIŞ)
Mikropların uzaklaşması için temizlik yapıyoruz ancak acele ediyoruz. Sildiğimiz alanın hijyenik olmasını istiyorsanız spreyi sıktıktan sonra 30 sn bekleyin daha sonra silin.

3. TEMİZLİK SÜNGERLERİ TEMİZDİR ANLAYIŞI (YANLIŞ)
Daima suyun sabunun içinde olduğu için bulaşık süngerinin temiz olduğunu zannedebiliriz. Ama bulaşık süngerleri bakteri yuvası haline gelebilir. Bulaşık süngerlerini temizlemek için mikrodalga fırında 1 dk bekletmeniz yeterli olacaktır. Ama en kesin çözüm bulaşık süngerlerini sık sık değişmektir.

4. GÜNEŞLİ HAVADA PENCERE SİLMEK( YANLIS)
Pencereleri silecekseniz güneş olmayan saatleri tercih etmek mantıklı olacaktır. Güneş ışınları camı ısıtır, bu da parlamalara sebep olur. Yani iyi temizlediğinizi sansanız da güneş gittikten sonra göreceğiniz lekeler canınızı sıkar.

5. LİMON İLE HER YER TEMİZLENEBİLİR(YANLIŞ)
Ağır kimyasallardan uzak kalmak isteyen bir çok kişi evde organik temizliyicilere yöneliyor. Bu ev yapımı birçok deterjanın içinde de limon ve sirke kullanıyor. Ancak hem limon suyu hem de sirke, mermer ve oniks gibi doğal yüzeylere zarar veren asitlerdir. Taş görünümünü bozabilir.

6. TUVALET FIRÇALARINA DİKKAT
Tuvalet fırçasını kullandıktan sonra hemen yerine koymak nemi seven bakterilerin üremesine neden olacaktır. Bunu yerine tuvaleti temizlediğiniz fırçanızı yıkandıktan sonra 10 dk kadar kuruması için bir kenara koyun.

7. KESME TAHTALARI
Et, balık, sucuk, peynir gibi besinler bakterilerin kolay ürediği yiyeceklerdir. Bunları kesmek için kullandığımız kesme tahtası da bazen tehlike arz edebilir. Kesme tahtasını temizlerken limon kullanmak bakterilerden kurtulmak için çok akıllıca bir iş olacaktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 6 + 4 =