Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir? Erken Gebelik Nedir?

0
2205

Yumurtanın döllendiği ilk haftalar erken gebelik olarak adlandırılmaktadır. İlk 4 haftada hormonlar az seviyede yükseleceğinden çoğu insan hamile olduğunu fark edemez. Fakat vücudumuz biz fark etmesek te bazı belirtiler vermeye başlamıştır bile.

Erken gebelik belirtilerinden bahsedecek olursak;

Adet Gecikmesi: Bu belirti her bayanın kolaylıkla hamile olup olmadığını anlamasında en büyük yardımcıdır. Eğer adetleriniz genel olarak düzenli ve gününde geliyorsa ama hala adet olmadıysanız büyük ihtimalle hamilesinizdir.

Mide bulantısı:  Hamileliğin en belirgin özelliklerinden biride elbette ki mide bulantısıdır. Her hamileliğin ilk 3 ayında görülebileceği gibi bazı hamileler mide bulantısını hiç yaşamazlar. Vücutta yükselen ve değişen hormonlar mide bulantısına sebep olur. Mide bulantıları genel olarak sabah görülmektedir.

Koku alma hassasiyeti: Hamilelik belirtileri arasında yer alır. Hamileler kokulara karşı çok hassas olurlar ve bu durum bazen onları herhangi bir yemeğin kokusundan tiksinip kusturmaya bile yol açabilir.

Sık idrara çıkma; hamileler genelde son aylarda mesanenin daralmasıyla çok sık idrara çıkabildiği gibi erken hamilelikte de normalden daha sık idrara çıkmaya başlayan bir bayan büyük ihtimalle erken gebelik belirtisi yaşıyordur.

Kendini hamile hissetmek; bu bir önsezidir, kadın kendini birden hamile olduğunu hisseder ve bu çoğu zaman doğru çıkmaktadır.

Göğüslerde hassasiyet; eğer göğüslerinizde büyüme, dokunduğunda hassasiyet ve göğüs ucunda renk değişimi mevcutsa gebe olmanız muhtemeldir.

İştah açılması veya tiksinme; bazen akla düşen mevsimsiz bir meyvenin canınızın istemesi ya da çok sevdiğiniz bir yiyecekten tiksinmeniz erken gebelik yaşamanızı olası kılmaktadır.

Ruh halinde değişiklik; Gebelikte değişen hormonlar sizi normalde hiç duygusal olmayan bir şeyi izlerken ağlamanıza ya da aniden sinirlenip strese girmenize sebep olabilir. Buda erken gebeliğin işaretçisi olarak görülmektedir.

Vücut ısısındaki artış; eğer planlı bir gebelik düşünüyorsanız vücut ısınızı takip etmekte fayda var. Çünkü artan vücut sıcaklığı herhangi bir soğuk algınlığını değil de gebeliği işaret ediyor olabilir.

Mide ekşimesi ve kabızlık; rahmin şişmeye başlamasıyla birlikte mideye baskı meydana gelir buda midede ekşimeye sebep olur. Ayrıca artan hormonlar hazmı yavaşlatır buda beraberinde kabızlığı oluşturur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha + 80 = 86