Dekorasyonda Renklerin Dili

0
2471

Dekorasyonda renklerin dili vardır. Bir dekor, kullanılacağı mekana göre renkler ile şekillenir. Renkleri hangi renkler ile kombin edileceği kadar, kaç rengin bir arada kullanacağı da dekorasyonda oldukça önemlidir. Önce nasıl bir mekana sahip olunmak istenildiği bilinmeli ve ona göre bir yol izlenmelidir. İşte sizler için derlediğimiz renklerin dili temalı makalemiz…

DİNLENDİRİCİ VE SAKİN ORTAM
Ev dekorasyonu esnasında renk çemberi kullanılır. Renk çemberinde kırmızı – turuncu, sarı – yeşil, mavi – mor gibi renkler yan yana gelir. Bu renkler bir arada kullanıldığında dinlendirici, sakin bir ortam oluşturur. Genellikle yan yana gelen renkleri iki koyu, bir açık veya iki açık, bir koyu ton ile kombin edilir.

MODERN TASARIM
Mekanda istenilen modern bir tasarım ise renk çemberindeki siyah ve tonları tercih edilmelidir. Siyah, gri, antrasit tonları güçlü bir karakter ve sadeliği olduğu kadar zarafeti de temsil eder. Bu kombin, dekorasyonda modern tasarımların vazgeçilmezlerindendir.

KAREKTERLİ STİL
Aşk rengi olarak bilinen kırmızı aslında hırsın rengidir. Yaşamını uç noktada yasayanlar karekterlerini stile dönüştürdüğünde kırmızı ve tonları ortaya çıkar. Kırmızı beyaz ile kombin edildiğinde pozitif bir ortam oluşacağı gibi siyah ile kombinde tam aksi olarak negatif bir mekan oluşabilir. Eğer kırmızı ve siyah bir arada kullanılacaksa başka bir renkten yardım almak mantıklı olacaktır.

LÜKS
Lüks bir mekan tasarlayanlar için menekşe tonları güzel bir seçim olabilir. Gösteriş ve lüks bir mekan için menekşe ve beyazın tonlarından yararlanılacağı gibi mavi ile kombin edildiğinde cezbedici olabilir.

AYNI RENKLER FARKLI TONLAR
Bir rengin bir kaç tonu ile renk dengesi oluşturmak da dekorasyonun vazgeçilmezlerindendir.

SOFT BİR ORTAM
Mekanın soft olmasını tercih edenler, üç açık renk kullanarak soft bir dekor oluşturabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 58 − 57 =