Çocuk Sahibi Olanlar İçin Bahçe Dizaynı Örnekleri

0
3406

Çocuk sahibi olanlar için bahçe dizaynı örnekleri ile onların keyifli zaman geçirebileceği özel alanlar oluşturabilirsiniz. Hayatımızın en önemli parçalarından biri olan çocuklar için dekorasyonda mutlaka alanlar yaratılmalı, onlar için özel birkaç tasarıma yer verilmelidir. Bahçeler sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı olurken, güvenlik açısından da oldukça avantajlı alanlardır. Çocuklara bahçenin bazı bölümlerinde farklı dizaynlar oluşturmak, çocukların günü verimli yürütebilmesi için gerekli olacaktır.

1- Bahçe İçerisinde Oyun Evi

Çocuk sahibi olanlar için bahçe dizaynı örnekleri arasında yer alan oyun evleri, çocukların vakit geçirmekten çok hoşlandıkları bölümlerden biridir. Korunaklı ve eğlenceli bir alan olmasının yanı sıra, sıcak yaz günlerinde de rahatlıkla kullanılabilecektir. Renkli ahşaplardan oluşturulabilecek bu evler hem dayanıklı hem de göz alıcı bir görünüm sergileyecektir. İçerisine çocuklarınızın sevdikleri oyuncakların yerleştirilmesi bu alanlarda çocuklarınızın sıkılmadan keyifli oynanabilmesini sağlayacaktır.

2- Bahçe İçerisinde Çiftlik Teması

Bahçe içerisinde çocuklarınıza özel bir maket çiftlik oluşturmanız çocuklarınızın verimli zaman geçirebilmesini sağlarken, hayvanlara olan ilgisinin de artmasına neden olacaktır. Çocukların canlılarla tanışabilmesini sağlayan çiftlikler görünüm açısından da oldukça ilgi çekicidir. Bu nedenle bahçenin bir bölümünde çiftlik görünümüne yer vermek içerisinde köpeklere, kedilere, kuşlara yer vermek güzel bir dizayn örneği olabilecektir. Bahçenin genişliği ve durumuna göre canlı hayvanlar tercih edilebileceği gibi, koşullara göre maket hayvanlara da yer verilebilir.                                                                                                                                  

3- Çocuklar İçin Ağaç Ev Konsepti

Çocuk sahibi olanlar için bahçe dizaynı örnekleri arasında ağaç ev fikride tercih edilebilir. Sıra dışı görünümü ve ilgi çekici olması sebebiyle tercih edilen ağaç evler özellikle çok geniş bahçe tasarımları için ideal olabilecektir. Ağaçların üzerine oturtularak oluşturulan bu evlerde dikkat çekici bir görünümün elde edilebilmesi için geometrik prizmalara yer verilebilecektir. Korunaklı bir tasarım olan bu evlerin iç dizaynında çocukların sevdiği oyuncaklar tercih edilirse hem güvenli hem de keyifli bir oyun alanı yaratılabilecektir.

4- Kaydırak

Çocukların en çok sevdiği aktivitelerin başında kuşkusuz kaydırağa binmek gelecektir. Çocukların enerjilerini atarken büyük keyif aldıkları kaydıraklar, bahçe dizaynında mutlaka tercih edilmelidir. Genellikle ahşap formda tasarlanan bu kaydıraklar dayanıklı olması sebebiyle uzun yıllar kullanılabiliyor. Bahçe durumuna göre kaydırağın farklı ebat ve ölçülerde tercih edilebilmesi de mümkün olacaktır. Ancak ahşap formda tasarlanan kaydıraklar için alan sıkıntısı bulunuyorsa, küçük ve plastik kaydırakların tercih edilmesi de yeterli olabilecektir.

5- Basket Potası ve Salıncak Dizaynı

Çocuk sahibi olanlar için bahçe dizaynı örnekleri içerisinde bulunan salıncak ve basket potaları her bahçe tasarımına uygun boyutlarda olması nedeniyle avantaj sağlayacaktır. Çocukların çok sevdiği bu iki oyun türü, özellikle çim zemin üzerine yerleştirildiğinde güvenlik bakımından da ideal olacaktır. Çocukların ferah ve keyifli vakit geçirebilecekleri bu dizaynlar, ebeveynler içinde kurtarıcı olacaktır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha + 8 = 13