Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenmeli?

0
2526

Hemen hemen he rgün çalışan bulaşık makinesi her ne kadar bir temizlik aleti olsa da kendisinin de temizliğe ihtiyacı vardır. Deliklerini tıkamış bir kalıntı yada yağlanan parçalar, zamanla bulaşıkların eskisi kadar temiz olmamasına neden olur. Bunu en kolay yolu ayda bir kez bulaşık makinesinin temizlenmesidir. İşte sizler için adım adım derlediğimiz bulaşık makinesini temizleme yolları…

DÖNEN KOLLAR
İlk adım dönen kolları çıkartıp delikleri bir kürdan yardımı ile kontrol etmek ve eğer tıkanık ise, sorunu çözüme kavuşturmak.

KAPAK ÇEVRESİ
Diğer adım kapağın çevresini özellikle alt kısmını temizlenmelidir. Bu 2 litre ılık suya 2 bardak beyaz sirke koyup bir bez yardımı ile kapak ve çevresinin temiz olduğundan emin oluncaya kadar silerek yapılabilir.

LASTİKLER
Makinenin lastikleri kirli ya da deterjanlı suyu makineye hapseder. Çünkü yapı itibari ile kiri bünyesinde barındırmaya çok müsaittir. Bu nedenle lastikler temizlenirken temiz bir diş fırçası çok doğru bir tercih olacaktır. Islatılan diş fırçası karbonata bastırılarak tüm lastikler bu yöntem ile ovulmalıdır.

KAŞIK ÇATAL STANTI
Girişli çıkışlı yapısı ile kir toplayan bir başka parça kaşık çatalların konulduğu stantıdır. Bu parçayı temizlemek için bir biberon fırçası ve karbonat ile ovulabilir. Ya da bir tencere su kaynatılıp, içine 1 yemek kaşığı karbonat atıldıktan sonra stantı bu suyun içinde bir saat kadar bekletilebilir. Stant sudan çıkarıldıktan sonra normal bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri ile yıkanarak temizlenir.

FİLTRELER VE TAHLİYE YOLU
Sıra, en önemli yerde. Makinenin en altında su tahliye yolu bulunur. Orada suyun tanelerini temizlemek için filtreler vardır. Oradaki çıkabilen parçalarını çıkarılır ardından yine tencerede kaynamakta olan suya 1 yemek kaşığı karbonat dökerek hazırlanan suda yarım saat bekletilir. En son bulaşık deterjanı ve süngeri ile temiz oluncaya kadar ovulup durulanır.

GENEL TEMİZLİK
Tüm parçaları takılan bulaşık makinesinin deterjan gözü doluncaya kadar karbonat eklenir. 2 bardak sirke de makinenin iç kısmına dökülür ve en yüksek ısıda ki programda çalıştırılır.

DIŞ YÜZEY
Bir miktar suyun içine sıkılan 2 limon ile makinenın dış yüzeyini temiz etmek mümkün. Bu temizliğin ardından yıkanan bulaşıkların bir öncesine göre çok daha fazla temiz olduğunu göreceksiniz.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir:

Bulaşık Makinesinde Oluşan Koku Nasıl Giderilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 76 − 73 =