Banklı Mutfak Masası

0
685
Banklı Mutfak Masası
Banklı Mutfak Masası

Banklı mutfak masası, bir evin en keyifli alanlarıdır. Özellikle mutfakta zaman geçirmeyi sevenler, mutfağı evin merkezi haline getirmekten ayrı bir keyif alır. Mutfak sohbetleri açısından da evin en keyif veren bölümü olan mutfakta masa ve sandalyeler, estetik görünümü bir yana konfor bakımından da özenle seçilmelidir. Mutfak söz konusu olduğunda alan genişliği ya da darlığı seçimler konusunda biraz zorluk yaratabilir. Açılır masalı takımlar ya da banklı mutfak masası takımları her alana hem konfor hem de şıklık katacak tasarımlardır.

Banklı Mutfak Masası Kullanmanın Avantajları

Banklı mutfak masası modelleri kalabalık aileler ya da mutfakta misafir ağırlamayı sevenler için oldukça işlevseldir ve masaya daha fazla kişinin yerleşmesini sağlar. İnce tasarımları sayesinde dar alanlar için de idealdir. Küçük bir alana sahipseniz 4 kişilik banklı mutfak masası yeterli olacaktır. Çift banklı masa çeşitleri ise daha geniş aileler ya da çok misafir ağırlayanlar için tercih sebebidir. Banklı mutfak masası modelleri ile misafirlerinize konforlu bir alan sağlayabilirsiniz.

Banklı Mutfak Masası

Bank Seçerken Dikkat

Mutfak masalarında kullanılan banklar, sırtlığı bulunmayan, dikdörtgen formda oturma alanlarıdır. Alandan sağladığı tasarrufun yanı sıra mutfak masasında bank tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de masaya oturma ve masadan ayrılma kolaylığı sağlamasıdır. Bu nedenle bank seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Mutfak masalarında kullanılan bankların çok dar ya da çok geniş olması önerilmez. Bankın kısa kenarı gereğinden darsa konfor açısından olumsuzluk yaratabilir. Ya da bankın kısa kenarı çok geniş olarak tasarlanmışsa, bir şeyler almak için masadan kalkmak isteyen bankın üstünden geçerken zorlanacaktır.

Banklı Mutfak Masası Takımları

Mutfakta yemek köşesinin az yer kaplaması, temizlik açısından avantaj sağlar. Banklar ekstra sandalye gerektirmeden, ortalama üç kişinin daha oturabilmesini sağlar. Banklı mutfak masası takımları aile yemekleri için uygun seçimlerdir. Ayrıca yemek yerken konforuna önem veren ve yemek masasında uzun sohbetleri seven kimselerin de tercih edebileceği ürünlerdendir. Bank renklerinizi mutfağınızla uyumlu seçerek ortama ayrı bir şıklık da kazandırabilirsiniz. Fakat banklı mutfak masası takımı seçerken atlamamanız gereken bir konu vardır. Bankta otururken sırtınızı dayayacak bir alan bulunmamaktadır. Bu nedenle bir süre sonra sırt ağrısı yaşamanız mümkün olabilir. Elbette bankınızı duvar önüne konumlandırılarak sırtınıza koyacağınız yastık, minder, kırlent gibi aksesuarlarla konfor yaratmanız mümkün olabilir.

Banklı Mutfak Masası

Mutfak Masası Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Her kadının hayali hem modern hem de rahat ve konforlu bir mutfağa sahip olmaktır. Mutfak tasarımlarının hayalini yansıtması, mutfakta daha iyi zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Mutfak masası seçerken fonksiyonel tercihlerde bulunmanız oldukça önemlidir. Mutfak masası seçerken nelere dikkat etmek gerekir diyesorduğumuzdakarşımıza bazı unsurlar çıkar. Mutfak masası seçerken

  • Ölçüler
  • Isıya dayanıklılık
  • Mutfağın şekli
  • Çocuklar
  • Temizlik hususları mutlaka dikkate alınmalıdır.

Mutfağınız küçükse büyük bir masa almanız hareket kabiliyetinizi kısıtlayacaktır. Yine mutfağınız dikdörtgen ise dikdörtgen bir tercih etmeniz uyumu da sağlayacaktır. Evde küçük çocuk varsa masanın kenarlarının yuvarlatılmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Mutfak Masası Nasıl Yerleştirilir?

Mutfak alanınıza uygun bir masa tercih ettikten sonra o masanın ortamda yerleştirilme şeklide önemlidir. Peki, mutfak masası nasıl yerleştirilir? Mutfak masası takımı ne kadar doğru yerleştirilirse mutfakta hareket alanı o kadar rahat olur. Sahip olduğunuz masa takımını yerleştirirken masaya kolay erişim imkânı olmasına önem vermelisiniz. Dar, küçük ya da uzun formda bir mutfağınız varsa açılır-kapanır masa ya da banklı mutfak masalarını tercih edebilirsiniz. Bankı ister duvar tarafına ister tezgâh tarafına koyun, alandan yer tasarrufu sağlayacağı için sizin hareket alanınızı da rahatlatacaktır. Çok geniş olmayan mutfaklardan en iyi sonucu almak için mutfak masası nasıl yerleştirilir konusuna önem vermek gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 75 − 68 =