Cilt Yanığına Bitkisel Çözümler

0
1739

En can sıkıcı ve acı verici şeylerden biri de şüphesiz cilt yanıkları. Yanığın yok olmasına kadar geçen sürede verdiği acı bir yana, sonrasında ciltte bıraktığı iz oldukça demotive edici. Peki bu lekelere neler iyi gelir? İşte detaylar…

1. Yanıkla ilk karşılaştığınız anda bir kaç dakika boyunca yanık olan bölgeyi akan soğuk suya tutmanız yanığın yayılmasını önler.

2. Yumurta Akı

Yumurta akı, içinde ihtiva ettiği etken maddeler sayesinde cildin hızla kendini yenilemesini sağlıyor. Yanık bölgesinin miktarına göre yumurta kırarak akını ayırın ve yanan bölgeye sürün. Yumurta akı kurudukça siz yeni tabaka şeklinde sürmeye devam edin. Bu uygulamayı bir kaç sefer tekrarlayın. Yanığın çok hızlı iyileştiğini fark edeceksiniz. Ayrıca,yumurta akı yanığa sürüldüğünde o bölgede yanık izleri oluşmasını engeller.

3. Aloe Vera

Aloe vera mucizevi bir bitkidir. Eski mısır zamanında da güzellik kürlerinde kullanılan aloe vera jelin içinde doğal olarak hücre yenileyici maddeler bulunur. Yanıklarda tahrip olmuş deri üzerine her gün düzenli olarak aloe vera jel kullanıldığında hızlı bir iyileşme gözlemlenir.

4. Susam Yağı

Bir miktar susam yağı, kaynar suya karıştırılıp, yaralara sürüldüğünde iyileşme olduğu görülür.

5. Bal Mumu

Tahinin üzerine biriken yağ ile 200 gram bal mumu beraber hafif ateşte mum eriyinceye kadar tutulur. Biraz soğuyunca 1 yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım yanıklara sürülür.en eski yanık ilacı olarak bilinen bal mumunun etkisine çok şaşıracaksınız.

6. Patates

Patates, içerdiği tahrişi önleyici ve yatıştırıcı içeriklerle küçük çaplı yaralanmaların tedavisinde etkilidir. Ham patates dilimlenir ve yanığın üzerine masaj yapılır. İsterseniz patatesi rendeleyip suyu ile 15 dk boyunca yanık olan bölgeye masaj yapabilirsiniz.

En iyi sonuçların alınabilmesi için, bu tarz tedavi yöntemlerinin, yanığın meydana gelmesinin hemen ardından yapılması önemlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha + 3 = 4