Yumurta İle Güzellik Önerileri

0
1526

Yumurta ile birçok derdinize çare bulabilirsiniz. Hızlı saç uzatmaktan, çilleri hafifletmeye kadar birçok derde deva olan yumurta ile güzelliği keşfedin. İşte sizler için derlediğimiz yumurta ile güzellik önerileri…

ONARICI MASKE TARİFİ
2 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu ile 1 yumurtanın akını karıştırın ve ardından cildinize sürün. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın.

YUMUŞAK CİLDE SAHİP OLMAK İÇİN
Bir tutam ıspanak bir bardak kaynamış suda 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra suyunu alın ve bir kabın içerisine ıspanağın suyu, bir yumurta sarısı, bir yemek kaşığı bal, yarım fincan kavun suyu ve bir avuç yulaf unu karıştırın. Hazırladığınız bu karışım iyice soğuduktan sonra cildinize uygulayıp 30 dakika sonra yıkayın.

CANLI BİR CİLT İÇİN
250 gram kadar taze bezelyeyi iyice ezip doğal hazırlanmış olan 2 çorba kaşığı pekmez ile bir karışım yapın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımın içerisine bir yumurta akını ve az bir miktarda zeytinyağı ilave edin. Sürülebilecek kıvama gelen bu maskeyi gece yatmadan önce yüzünüze sürün ve yarım saat bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

PÜRÜZSÜZ CİLT MASKESİ
1 tane yumurta sarısını 2 çorba kaşığı süt ile iyice çırpın ve ardından masaj yaparak yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

KIRIŞIKLIK ÖNLEYİCİ KREM
Önceden demlenen yeşil çayı derin bir kaba aktarın ve içine 1 yumurtanın sarısını ekleyin. Daha sonra 1 tatlı kaşığı balı ilave edip iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kremi bir kavanozun içinde muhafaza edebilirsiniz.

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN
1 yumurtanın beyazı içerisine, 1 yemek kaşığı rendelenmiş havuç ve 1 çay kaşığı aloe vera ekleyin. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı göz çevresine ve hatta tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bu noktada sadece göz kapaklarınıza uygulamaktan kaçınmalısınız. Bu maskeyi yüzünüzde yarım saat bekletin ve nemlendiricinizi cildinize uygulayın.

ÇİLLERİ YOK ETMEK İÇİN
2 avuç bademi un haline gelinceye dek dövün. Daha sonra bir yemek kaşığı bal, gül suyu ve bir yumurtanın akı ilave ederek krem kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz maskeyi yüzünüze uygulayıp 20 dakika bekleyip ardından ılık su ile yıkayın.

KURU CİLTLER İÇİN MASKE
1 yemek kaşığı bal , 1 yumurta sarısı , 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaç damla limonu bir kasede iyice karıştırıp cildinize masaj yaparak sürün. Yaklaşık 10-15 dakika kadar cildinizde bekleyin ve ardından cildinizi temizleyin.

HIZLI SAÇ UZATMAK İÇİN
Haşlanmış patatesin suyu, bal ve yumurtanın sarısını karıştırın. ArDından bu karışımı saçlarınızın dibinden aşağıya doğru iyice sürün.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 44 − = 40