Toz Şeker İle Güzellik Sırları

0
1478

Toz şeker ile güzellik ve cilt bakımına dair birçok sırrı öğrenmek istemez misiniz. Toz şeker ile hayatınızı kolaylaştırmak, dilediğiniz güzelliğe erişmek sizin elinizde. İşte toz şeker ile gelen güzellik sırları…

PEELİNG
1 çorba kaşığı esmer şeker ile 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağını bir kabın içinde iyi karıştırıp oval hareketler ile yüzünüze sürün. 5 dakika kadara bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

SİYAH NOKTA MASKESİ
1 çorba kaşığı bal ile 1 çorba kaşığı esmer şekeri bir kabın içerisine alıp iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı yavaş hareketler ile siyah noktaların yoğun olduğu yere uygulayın. 15 dakika kadar bekleyip yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

HAFTALIK BAKIM
1 çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı süt, yarım limon suyu, ve bir tatlı kaşığı toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın ve macun kıvamına getirin. Hazırladığınız bu karışımı yavaş dairesel hareketler ile yüzünüze uygulayın. 10 dakika kadar bekleyip ılık su ile yıkayın.

DİŞ TARTARINI GEÇİREN FORMÜL
3 damla tarçın yağı, 2 damla karanfil yağı, 2 çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı borik asit çözeltisine 4 bardak su ilave edin ve bolca çalkalayın. hazırladığınız bu karışımı gargara yaparak kullanın.

AĞIRI TERLEMEYİ ENGELLEYEN KÜR
Aşırı terleme yaşadığınız bölgeye bir miktar pudra şekerini sürüp yaklaşık yarım saat bekleyin ve ardından yıkayın.

GÖZENEK SIKILAŞTRICI MASKE
2 yemek kaşığı şekeri bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaç damla limon suyuna ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı yavaşça yüzünüze sürün ve 20-30 saniye bekleyip ardından soğuk su ile yıkayın. Bu uygulamayı haftada birkaç kez düzenli olarak yapınca değişime inanamayacaksınız.

DAHA DOLGUN DUDAKLAR İÇİN
1 yemek kaşığı kadar toz şekere birkaç damla limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Kuru bir diş fırçası yardımıyla bunu dudaklarınıza hafifçe ovarak uygulayın. Uygulamanın hemen ardından dudaklarınıza vazelin sürmeyi ihmal etmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 7 = 3