Mutfak Temizliğinin Püf Noktaları

0
1757

Evin en hijyenik olması gereken yer şüphesiz mutfak. Temiz bir mutfak, sağlıklı ve mutlu bireyler demek. Mutfak temizliğinin düzenli aralıklarla olmakla birlikte günlük olarak da devam eden bir rutini var. Mutfak temizliğini yaparken dikkat etmeniz bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar hem işinizi kolaylaştırır hem de hijyeni sağlar. İşte sizler için derlediğimiz mutfak temizliğinin püf noktaları…

– Mutfak temizliğinde başlamadan önce tezgahının üzerinde kirli bulaşık olmamasına dikkat etmelisiniz.

– Günlük rutininizde mutfak dolaplarına ıslak tabak ve bardak koymamaya özen göstermelisiniz.

– Mutfak dolaplarınız şayet ahşapsa özel ahşap temizleyici ürünler kullanmalısınız.

– Elektronik aletlerin temizliği esnasında fişini çekmeye özen göstermelisiniz.

– Fırın temizliği yapmadan önce raflarını çıkarın ve 800- 900 derecede ısıtarak yağların toza dönüşmesini bekleyin. Bu yöntem işlerinizi kolaylaştıracaktır.

– Fırın temizledikten sonra kuruması için kapağını açık bırakmalısınız. Çünkü nemli kalan fırın paslanma yapabilir.

– Mutfak mobilyalarınızda lekelenme oluşsun istemiyorsanız temizlik ürünü olarak krem ve toz temizleyiciler yerine sıvılarını tercih etmelisiniz.

– Mutfağınızda bulunan çelik yüzeyleri temizlerken özel çelik parlatıcıları kullanmalısınız.

– En az haftada bir kez çöp kovanızı temizlemelisiniz. Hatta bir kaç saat çamaşır suyunda bekletmek hijyen sağlayacaktır.

– Dolap içlerini belirli aralıklara boşaltıp silmelisiniz. Kurulama aşaması ise oldukça önemli.

– Buzdolabı temizliğinde sırasında içinin tamamen boşalması hijyen açısında atlanmayacak bir unsur. Tamamen boşaldığından emin olduktan sonra küçük bir kovanın yarısını su doldurup üzerine iki yemek kaşığı karbonat ya da 4 yemek kaşığı sirke ekleyip buzdolabınızı bununla silebilirsiniz.

– Mutfak lavabosunu çamaşır suyu, cif ve sabunla temizleyebilirsiniz.

– Ocakları temizlerken çıkarılabilecek tüm parçaları çıkarıp ve ayrı ayrı temizlemek işinizi kolaylaştıracaktır. Küçük parçalar çıkarıldıktan sonra kalıntıları telleyerek işe başlayabilirsiniz.

– Bulaşık makinesinin iç temizliği de sağlık açısından oldukça önemli. Makine temizliği için için bir sprey içine beyaz sirke ve suyu aynı oranda karıştırarak çözelti oluşturun. Bu çözeltiyi bulaşık makinesinin duvarlarına sıkarak temizleyebilirsiniz.

– Mutfak temizliğinin son aşaması tezgah. En son aşamada mutfak tezgahınızı derinlemesine temizlemenizi öneririz.

– Tezgah temizliğinden sonra ise temizlik esnasında kullandığınız bezleri çamaşır suyunda bekletip, bezlerin temizliğinden emin olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 61 − 53 =