Kanseri Önleyen Besinler

0
1612

Her yıl 15 milyon kişinin savaşmak zorunda kaldığı kanser hastalığı ile besinler sayesinde korunmak mümkün. Peki hangi besin bizi kanserden korumaya yardım eder? İşte detaylar…

DOMATES
İçerdiği likopenin kanser bir cok türüne karsı faydası vardır.

ZENCEFİL
Çok güçlü bir antioksidandir. Aynı zamanda iltihap önleyici özelliği de bilinen zencefilin Taze demlenmiş hali kemoterapi ya da radyoterapiye bağlı bulantıları hafifletmeye de yardımcı olabileceği belirtiliyor. Zencefili rendeleyerek de sebze yemeklerine, salatalara ekleyebilirsiniz.

MAYDANOZ VE KEREVİZ
Kanadalı ünlü uzman Richard Beliveau’nun araştırmalarına göre maydanoz ve kerevizde bol miktarda bulunan apigenin maddesi tümörlerin büyümesi için gerekli kan damarlarının oluşumunu engellemekte oldukça başarılıdır.
Yine aynı uzmana göre nane, kekik, mercanköşk, fesleğen, biberiye grubundaki baharatları içlerindeki terpenlen, özellikle de karnosol sayesinde kanserle savaş da etkilidir.

OMEGA 3
Bir başka kanser savar besinimiz ise Omega 3. Peki omega 3 en çok nelerde bulunur?
Omega 3 en cok cevizde ve Somon, uskumru, sardalya gibi balıklar da bulunur. ve beyin hücrelerinin korunmasında etkili olan bir besindir. Birçok çalışma meme, prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki gösterdiğini ispatlanmıştır.

SOĞAN VE SARIMSAK
Kanserden korunmak istiyorsanız bir başka antikansorojen yiyecek soğan ve sarımsak. Soğan ve sarımsak içeriğinde bulunan organosülfür ile birçok kanser türüne karşı koruyucu kalkan görevi yapıyor. İçerdiği A ve C vitaminleri ve az miktarda içerdiği kalsiyum, potasyum, kükürt ve çinko gibi mineraller ile sarımsak, yapılan çalışmalarda deri, kolon, akciğer kanseri ve lösemiye karşı koruyucu etki gösterdiği gözlemlenmiştir.

MANDALİNA
Kış aylarında severek tüketilen mandalina da antikanserojen bir besin. C vitamini içeriği yüksek olan mandalina antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu bir rol üstlenmektedir. Tek yapılması gereken ise günde 2 mandalina tüketmek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 9 + 1 =