Evde karantina zamanımızı nasıl geliştirebiliriz

0
2151

Çocuklar duvarlara tırmanıyorsa ve anne / ebeveyn / ev okulu rollerini aynı anda dengelemeye çalışıyorsanız, bazı adaptasyon sorunları hissediyor olabilirsiniz.

Öz-tecrit, sosyal mesafe ve karantina, hızla alışmak zorunda olduğumuz yeni terimlerdir.

Hepimiz COVID-19’un yayılmasını yönetmeye yardımcı olmak için bazı önemli yaşam değişikliklerinden geçerken, bardağın yarısı dolu yaklaşımı benimsemek faydalıdır. Ev karantinasina alışmak biraz zaman alsa da, içinde daha fazla zaman geçirirken gelişmenize yardımcı olacak stratejiler vardır.

Burada, ev izolasyonunda gelişmek için bazı basit ve etkili yolları paylaşacağız.

  1. Beklentileri bırakın

Fiziksel uzaklaşma çoğumuz için yabancı bir kavramdır ve alışmak biraz zaman alacaktır. Birçoğumuz evden çalışıyoruz, bazılarımız çocuklarla dolu bir evde ve kahve için arkadaşlarla buluşmak veya spor salonuna gitmek gibi rahatlama hissi veren olağan aktiviteler artık sınırlar dışında. Rutinde büyük bir değişiklik, özellikle işlerin ne zaman normale döneceği belirsiz olduğunda uyum sağlamak son derece zordur. Bu zamanlarda ‘normal’ beklentimizi bırakmak ve bunun yerine değişimi kucaklamak faydalı olacaktır.
Kendiniz için yeni bir “normal” oluşturmaya çalışın. Bu genellikle zihniyetle ilgilidir, bu yüzden kendinize bunun geçici olduğunu, geçeceğini hatırlatın ve bu yeni yaşam tarzı içinde yeni rutinler ve yapılar oluşturabilirsiniz, böylece daha sakin, daha kontrollü ve daha az gergin hissedersiniz.

Hayattaki bu geçici değişikliklerden dolayı kendinizi hayal kırıklığına uğratırken, nefes almayı unutmayın. Nefes alma hızınızı yavaşlattığınızda, rahatsız edici fiziksel korku ve kaygı hissi azalmaya başlar. Aşağıdaki önerileri deneyin:

  • Yaptığınız işi bırakın, üç uzun, yavaş ve derin nefes alın.
  • 4-2-6 ritmini deneyin – ör. 4 sayım için nefes alın, 2 sayım için nefesinizi tutun ve 6 sayım için nefes verin.
  • Bu rahat hissettirmiyorsa, 3-1-4 ritim vermeyi deneyin. Ana unsur, nefes verişinizin nefes alışınızdan biraz daha uzun olmasıdır.

2- Sosyal ilişkilerinizi sürdürün

Sosyal bağlantıyı sürdürmek artık daha zor, çünkü hepimiz sosyal mesafeyi uyguluyoruz. Bununla birlikte, diğer insanlarla bağlantı kurmak ve onlardan rahatlık aramak için programlandik, bu nedenle sosyal mesafenin gerçekten fiziksel mesafe anlamına geldiğini hatırlamak önemlidir ve arkadaşlarımız, aileniz ve meslektaşlarımızla sosyal olarak bağlı kalmaya öncelik vermeliyiz. Birbirimizin beden dilini ve yüz ifadelerini görebildiğimizde en iyi şekilde iletişim kurarız, böylece birbirinizi görebilmeniz için iş arkadaşlarınızla telefon konferansı üzerinden video konferans kullanmaya öncelik verebilirsiniz.
Eğer ailenizle tecrit altındaysanız, neden tek bir çatı altındayken bu zamanı yeniden bağlanma fırsatı olarak kullanmıyorsunuz? Hepinizin yapabileceği etkinlikleri planlayın – birlikte akşam yemeği pişirmek veya bir masa oyunu oynamak kadar basit olabilir.

3- Farkındalık alıştırmalari yapın

Farkındalık, bu süre zarfında zihinsel refahımıza proaktif olarak bakmak için harika bir yoldur.
Farkındalığı geliştirmenin bir yolu da meditasyondur.
Ayrıca, tüm dikkatinizi belirli bir zamanda yaptiginiz bir aktiviteye yönlendirmek kadar basit de olabilir mesela bulaşıkları yıkamak, dişlerinizi fırçalamak, bir arkadaşınızla sohbet etmek veya hatta yemek pişirmek olabilir. Düzenli bir farkındalık pratiği oluşturmak, daha iyi dikkat, hafıza, duyguların düzenlenmesi ve öz-farkındalığı destekleyebilir. Buna karşılık, bu alanlardaki iyileştirmeler stres, kaygı ve depresyonun azalmasına, daha iyi akademik becerilere, sosyal becerilere ve benlik saygısına yol açabilir.

4 – Hareket et

Fiziksel aktivite, çoğumuzun şüphesiz yaşadığımız akut stres “dövüş ya da kaç” tepkisine eşlik eden aşırı enerjinin yayılmasını sağlamanın harika bir yoludur. Her gün bir çeşit hareket yapmak için zaman ayırın, bu çevrimiçi bir fitness veya yoga sınıfı olabilir veya sadece birkaç dakika boyunca canlandırıcı müzik dinleyebilir ve evin etrafında dans edebilirsiniz. Fiziksel egzersiz endorfinleri arttırır ve sizi vücudunuza geri bağlar – daha mevcut olmanızı sağlar.

Woman practising yoga at home standing on a mat on her living room floor while watching and participating in a class

5 – Minnettarlık gösterin

Şu anda, özellikle de hepimiz kendi baloncuklarımızda yaşadığımızda, neyin yanlış gittiğine kapılmak kolaydır. Kendinize neye minnettar olduğunuzu sormak için biraz zaman ayırın. Bu, işinizi evden yapmanıza olanak saglayan internet veya buzdolabınızdaki bir yiyecek kadar basit olabilir.
minnettarlık pratiğini rutininize dahil etmenin harika bir yolu, yatmadan önce her günün sonunda minnettar olduğunuz üç şeyi yazmaktır. Bunu gece veya haftada bir kez düzenli olarak tekrarlamak, daha olumlu bir zihniyet geliştirmenize yardımcı olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha + 86 = 89