Duvar Dekorasyonu Tüyoları

0
2597
Duvar Çıkartmaları

Evi dekore ederken her bir ayrıntı kendi içinde birçok seçenek barındırır. Mobilyalardan tutun da tavanın boyasına kadar ince bir düşünce gerektiren dekorasyonda mekana canlılık katan en önemli şeylerden biri de duvardır.
Peki duvar dekore edilirken seçenekler nelerdir? İşte detaylar…

GELİŞİ GÜZEL YAZILAR

Marjinal olmayı sevenler için fazla cesurca gelebilecek bir fikir ancak sonucu harika bir dekorasyon alternatif. Renkli duvar boyaları ile fırça kullanarak duvara sevdiğiniz sözcükleri gelişi güzel yazmak çağdaş bir ortam oluşturacaktır.

DUVAR KUMAŞLAR

Etnik stil sahibi bir mekan için doğal deri ve etnik desenli duvar kâğıdını tercih etmek doğru bir seçim olabilir. Pamuklu kadife, işlemeli ipek ve ipek şantuk kumaşlar ile de mekana karakter katılabilir.

TABLOLAR
Duvar Saatleri
Duvarda bir alana toplanmış uyumlu tablolar ile kombin yapılmış saat veya kolleksiyon ile mekana şıklık katılabilir. Yapılması gereken duvarda hayali bir dikdörtgen çizmek ve tabloları bu hayali dikdörtgenin içine yerleştirmek.

NİŞ

Duvarda bazı tuğlaların aralardan çıkarılarak yapılan oyuklara niş denir. Ve nişlerin içine yerleştirilecek biblolar veya mumlar veya tablolar veya aynalar ile mekanın tüm havasını değiştirilebilir.

TAŞ DUVARLAR

Taş duvarlar mekana otantik bir görünüm sağladığı kadar seçilen taş cinsi ile modern dekorasyonunda vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Birçok alanda kullanılabilen taş duvarlar aynı zamanda soğuk havalarda soğuğun gelmesini engellerken, sıcak günlerde de mekana serin bir hava katılıyor.

KİLİM VE HALILAR
Duvarları el dokuma halılar veya kilimler ile dekore etmek de etnik stilli evler için ideal bir seçim olabilir. Ancak duvarda halı yada kilim kullanılmak isteniyorsa duvarın geniş ve yüksek olması önemlidir.

VURGULU TABLOLAR
Duvarda etrafı ışıklandırılmış tablolar da duvar dekorasyonun alternatif seçeneklerden biri olabilir.

AYNALAR

Dekorasyonun her alanında var olan aynalar ile mekanı bambaşka bir boyuta taşımak mümkün. Lazer kesim baklava dilimi aynalar ile kaplanan bir duvar hem ortama ferahlık verir, hem olduğundan büyük gösterir hemde şatafatlı bir mekan oluşturur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 18 − 17 =