Doğal Tonik Tarifleri

0
1690

Evde, doğal ürünlerle hazırlayabileceğiniz tonik tarifleri makalemizde…


SALATALIK İLE TONİK
Gözenekleri küçültmek için doğal bir sıkılaştırıcılardan olan salatalık aynı zamanda cildinizin dokularını sağlıklı hale getirir. Salatalığı rendeleyip suyunu çıkarın ve hazırladığınız bu suyu pamuk yardımı ile cildinize sürün.
Bu suyu cildinize pamuk yardımıyla yedirin. Yaklaşık 20 dakika bekleyip yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

HAVUÇ İLE TONİK
Canlandırıcı etkiyi yakalayabilmek için bu toniği kullanın. Havucun kabuklarını soyduktan sonra blendırdan geçirin ve suyunu süzün. Süzdüğünüz bu suyu tonik olarak yüüznüze uygulayın.

YEŞİL ÇAY İLE TONİK
Yeşil çayı demleyin ve ardından bir pamuk yardımı ile ılık olan bu demden cildinize uygulayın.

GÜL SUYU İLE TONİK
Doğal yollarla elde ettiğiniz ya da satın aldığınız gül suyunu Günde iki kere pamuk yardımı ile yüzünüze uygulayın.

ZEYTİNYAĞI İLE TONİK
Yarım çay bardağı zeytin yağının içine bir yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı suyu ilave edin ve karıştırın. Uyumadan önce temizlediğiniz yüzünüze tonik olarak uygulayın.

SÜTLÜ KARPUZ İLE TONİK
Sür ile karpuz suyunu eşit miktarda bir pamuk yardımıyla tonik olarak uygulayın. Hem gözenekleriniz temizlenecek hem de güneş yanıklarınız yok olacaktır.

ELMA SİRKESİ İLE TONİK
Bir bardak soğuk su ile bir bardak elma sirkesini karıştırın ve günde 2 kez bir pamuk yardımı ile cildinize uygulayın.

MAYDANOZ İLE TONİK
Yarım demet maydanozu iyice yıkadıktan sonra saplarından ayırıp 1 bardak suyun içinde kaynatın. Kaynayan bu su, demlenme aşamasından da geçtikten sonra bir süzgeç ile başka bir kaba alın ve içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu toniği her gün düzenli olarak yüzünüze uygulayın. Yine bu tonik de buzdolabından 5-6 gün muhafaza edilebilir. Ayrıca bu tonik uygulamasından sonra kesinlikle güneşe çıkmayın. Yüzünüzde lekelenmeye sebep olabilir. Geceleri kullanmanız daha uygun olacaktır.

LİMON İLE TONİK
2 kaşık Hindistancevizi suyunu bir çay kaşığı limonla karıştırın ve ardından hazırlamış olduğunuz karışımı pamukla yüzünüzü temizleyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 7 = 1