Doğal Maske Önerileri

0
1621

Doğal ürünler ile hazırlayacağınız basit maske tarifleri ile değişime hazır olun. Hem doğadan gelen güzelliği yakalamak hem de hesaplı bir cilt bakımına sahip olmak artık çok kolay. İşte bakımlı ve güzel cilde sahip olmak isteyenler için derlediğimiz doğal maske önerileri…


ŞEFTALİ MASKESİ
Günlük olarak cildinize uyguladığınız şeftali ile daha canlı bir cilde sahip olmak sizin elinizde.

Şeftalinin kabuklarını soyduktan sonra 2 çay kaşığı yağsız yoğurt ile birlikte püre haline getirin. Bu karışımı cildinize uygulayın ve 15 dakika sonra ılık su ile temizleyin.

LİMON MASKESİ (CİLT RENGİNİ AÇICI)
1 kaşık süt tozu, 1 kaşık bal 1 kaşık limon suyu VE 2-3 damla lavanta yağıNI karıştırıp yüzünüze bir pamuk yardımı ile sürün ve 20-25 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık suyla yıkadıktan sonra nemlendirici sürün.

ISPANAK MASKESİ
Bir tutam ıspanak bir bardak kaynamış suda 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra suyunu alın ve bir kabın içerisine ıspanağın suyu, bir yumurta sarısı, bir yemek kaşığı bal, yarım fincan kavun suyu ve bir avuç yulaf unu karıştırın. Hazırladığınız bu karışım iyice soğuduktan sonra cildinize uygulayıp 30 dakika sonra yıkayın.

ARMUT MASKESİ (ÖLÜ DERİLER İÇİN)
Bir çorba kaşığı kadar rendelenmiş armutun içine birkaç damla limon suyu ekleyin. Ardından bu karışımın içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın. Maske yüzünüzde kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın.

ÜZÜM PEKMEZİ MASKESİ
Canlı bir cildim olsun diyorsanız bu tarif tam size göre… 250 gram kadar taze bezelyeyi iyice ezip doğal hazırlanmış olan 2 çorba kaşığı pekmez ile bir karışım yapın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımın içerisine bir yumurta akını ve az bir miktarda zeytinyağı ilave edin. Sürülebilecek kıvama gelen bu maskeyi gece yatmadan önce yüzünüze sürün ve yarım saat bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

AYVA MASKESİ (DAHA SIKI BİR CİLT İÇİN)
1 adet taze ayvanın tüm çekirdeklerini ezip, çekirdeklerin üzerini alacak kadar üzerine su ekleyin. Bu karışımı 2 dakika kadar kaynattıktan sonra cam kavanoza alın. 2 gün bekledikten sonra bir çay kaşığı bal ilave edip kullanıma hazır hale getirin. Bu maskesi geceleri yüzünüze sürün ve sabahları ılık su ile yıkayın.

MANDALİNA MASKESİ (TAHRİŞ OLMUŞ CİLTLER İÇİN)
2 çorba kaşığı taze sıkılmış mandalina suyu ile 1 yumurtanın akını karıştırın ve ardından cildinize sürün. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın.

SALATALIK MASKESİ (KIRIŞIKLIK ÖNLEYİCİ)
KIRIŞIKLIK ÖNLEYİCİ MASKE
Bir miktar ıhlamurun çiçek ve yapraklarını ezin. Daha sonra süt ve salatalık suyu ilave ederek krem kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve gece yatmadan önce cildinize iyice sürün.Bu maskeyi haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

Bu maskeleri 2 haftada bir uygulayabilirsiniz. Ancak her ürün her cilt tipine uygun olamayacağından dikkatli kullanımda fayda var. Uygulamak istediğiniz maskeyi küçük bir alana uygulayıp reaksiyon verip vermediğini kontrol edebilirsiniz.

Siz de kozmetik ürünlere büyük paralara harcamak yerine, doğal yoldan güzelliği yakalayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 67 + = 76