Dikdörtgen Salon Nasıl Dizayn Edilmeli

0
4640

Dikdörtgen bir salonunuz var ancak nasıl dizayn edeceğini bilmiyor musunuz? Hiç endişelenmeyin. Sizin için dikdörtgen salon dekorasyonu hakkında araştırma yaparak bu makalede bir araya getirdik. İşte detaylar…

Hiç şüphesiz evlerde en çok kullandığınız alan salonlar. Günün yorgunluğunu attığınız, eşinizle romantik yemekler yediğiniz, misafir ağırladığınız yer yine salonlar. Ama bazen solanların dekorasyonu konusunda kararsız kalabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz ip uçları ile dekorasyonu rahatça yapabilirsiniz.

YEMEK MASASI NEREDE OLMALI?

Yemek odası takımınızın kapıya yani mutfağa en yakın yere konumlandırmaya özen gösterirseniz, hem servis kolay olur, hem de sofra toplama esnasında oturan misafirlerinizin sohbetini bölmemiş olursunuz.

KOLTUKLAR NASIL KONUMLANDIRILMALI?

Üçlü yada ikili koltuğu TV ünitesinin tam karşısına koymak ve berjerleri televizyonun yanlarına koymak güzel bir fikir olabilir.

DUVAR RENGİ NEYE GÖRE SEÇİLMELİ?

Dikdörtgen salonunuzu boyatırken aynı rengin 2 tonunu tercih etmek çok yerinde bir karar olacaktır. Uzun duvarı bir renk kısa duvarı ise, aynı rengin başka bir tonu ile yapılacak kombin ile harika bir tasarım oluşturabilirsiniz.

SEHPALAR NASIL SEÇİLMELİ?

Bazı kişiler sehpayı çok kullanışlı bulurken, bazısı gereksiz görür. Eğer dikdörtgen salon için sehpa satın almak düşüncesindeyseniz elips şeklinde, fazla büyük olmayan sehpalar odanıza tam uyacak ve zerafet katacaktır.

AKSESUARLAR NASIL OLMALI?

Salonunuz için alacağınız aksesuarları çok büyük olmayanlardan seçmek iyi bir tercih olacaktır.

AYDINLATMA NASIL TERCİH EDİLMELİ?

Dikdörtgen salonların aydınlatmaları aksesuarların aksine büyük ve görkemli olmaları salonunuza çok yakışacaktır. Hatta eğer salonunuzu iki bölüm halinde kullanıyorsanız 2 avize de tercih edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 60 − 55 =