Banyo Dolabı, Banyo Dolabının Önemi! Kaliteli Bir Banyo Dolabı İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

0
14473

Banyo dolabı; banyoların vazgeçilmez öğesi olarak her evin banyosunda kendisine yer bulmaktadır. Banyo dolapları; oldukça işlevsel olmakla beraber sahip oldukları dekoratif görünümlerinden dolayı tercih sebebi olmaktadır. Banyo dolabı denilince akla ilk gelen alternatiflerden birisi asma dolabı olmaktadır. Asma banyo dolabı; bilhassa pratik çözümler sunmasından dolayı tercih edilmektedir. Ayrıca, bu dolap sayesinde banyodaki alandan tasarruf etmek mümkün olmaktadır. Asma banyo dolabı; duvara monte edilebildiği gibi zemine yakın alanlara da monte edilebilir. Banyo dolabı malzeme bakımından çeşitliliğe sahiptir. Birçok malzemenin banyo dolabı üretilmesinde kullanıldığı bilinmektedir. Banyo dolabı seçimi esnasında banyonun özellikleri ön planda tutulmalıdır. Kısaca özetlemek gerekirse, banyo dolabı; banyo malzemeleri başta olmak üzere birçok eşyanın yerleştirilmesi için ideal üründür.

Banyo Dolabı Hangi Malzemeden Yapılmış Olmalıdır?

Deneyimli bir tüketicinin banyo dolabı seçerken özenli davranması gerekir. Hangi malzemeden üretilen banyo dolapları tercih edilmelidir sorusu önemlidir. Bu noktada, tüketicilerin buhara ve neme dayanıklı malzemeden üretilmiş banyo dolaplarını tercih etmesi gerekir. Bunun sebebi, banyoların devamlı olarak neme maruz kalan alanlar olmasıdır. Bu yüzden, banyo dolapları, kesinlikle neme dayanıklı olmalıdır. Duş kabini olan banyoların nemden daha az etkilendiği bilinmektedir. Ancak, yine de banyoların buhara maruz kalması her şekilde mümkün olmaktadır. Bu noktada, satın aldığı banyo dolabını uzun yıllar boyunca kullanmak isteyen bir tüketici; neme dayanıklı, kaliteli malzemeden yapılmış banyo dolabını tercih etmelidir. Bunun yanı sıra, banyonun genişliği, banyo dolabı tercihini etkileyebilir. Örneğin, küçük bir banyosu olanlar, plastikten yapılmış banyo dolabı modellerine yönelebilir. Plastik; her ne kadar çoğu kişi tarafından tercih edilmese de dış etkenlere karşı oldukça dayanıklı bir malzemedir. Buna ek olarak, diğer malzemelerden yapılan banyo dolaplarıyla kıyaslandığında plastikten yapılanlar daha ucuzdur. Plastik banyo dolaplarının değiştirilme şansı bulunmaktadır.

Hangi Banyo Dolapları İşlevseldir?

Banyo dolaplarının kullanışlı olması, önemli bir detaydır. İşlevsellik konusu, banyo malzemesiyle doğrudan alakalıdır. Bunun yanı sıra, banyonun ne kadar büyük ve geniş olduğundan doğrudan etkilenir. Günümüzde yeni inşa edilen evlerin banyolarının birçoğu, oldukça geniş ve ferahtır. Büyük ve geniş banyolarda kullanılacak banyo dolaplarının büyük boyutlu olması gerekir. Ayrıca, uzun süre kullanılmaları adına muhakkak kaliteli malzemeden üretilmiş olmalıdırlar. Bu bağlamda, SuntaLam ve MDFLam malzemesinden üretilen banyo dolabı, büyük banyolarda tercih sebebi olmaktadır. SuntaLam ve MDFLam malzemeleri, oldukça sert ve dayanıklıdır. Bu sayede, uzun yıllar kullanılabilecek banyo dolaplarını ortaya çıkarırlar. Bunun yanı sıra, bu malzemeler, üzerleri lake boya kaplanılarak kullanılırlar. Su ve neme karşı oldukça dayanıklıdırlar. Bu malzemelerden üretilen banyo dolapları; gömme dolaplarda kullanılabilir. Ayrıca, tezgah ve lavabo altlarında bulunan banyo dolaplarında kullanılabilir. SuntaLam; ahşap kaplama yapılarak ayrı bir kalite ve şıklık kazanmaktadır. Asma dolap, ayaklı dolap ve çekmeceli dolap yapımında sıklıkla SuntaLam kullanılmaktadır. Genel olarak konuşmak gerekirse, Sunta ve MDF malzemeden üretilen banyo dolabı oldukça işlevseldir. Bilhassa rutubetin çok olduğu banyolarda kullanılırlar. Bu noktada, akıllı tüketicilerin su ve rutubete dayanıklı boyadan üretilmiş malzemeden yapılan banyo dolaplarını tercih etmesi tavsiye edilmektedir.

Banyo Dolabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Banyo dolabı alırken banyonun büyüklüğüne uygun olan dolaplar tercih edilmelidir. Banyo alanından tasarruf edilmesi amaçlanmalıdır. Bu sayede, hem eşyalar güvenli olarak saklanır hem de banyoda daha çok yer açılır. Suya ve neme dayanıklı banyo dolapları tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra, banyo dolabı; kişinin eşyalarının depolanmasına uygun olacak kadar büyük olmalıdır. Bir diğer konu ise banyoda daha önceden var olan dolapların rengine ve tasarımına uygun olan yeni dolapların tercih edilmesidir. Dayanıklı ve kaliteli malzemeden üretilmiş olması ise en önemli detaydır. Günümüzde, birçok tüketici, aldığı banyo dolabından memnun olmadığı için derdini internetteki şikayet sitelerinde anlatmaktadır.

Banyo Dolabı Hangi Amaca Hizmet Eder?

Banyo dolabı sayesinde insanlar eşyalarını yerleştirecek alan bulma şansına erişirler. Banyo dolabına banyoda kullanılabilecek tüm eşya ve malzemeler yerleştirilebilir. Bunun yanı sıra, asma banyo dolapları, duvarlara monte edilerek hem yer açar hem de eşyaların depolanmasına vesile olur. Bununla yetinmeyip alandan daha çok tasarruf etmek isteyenler ince uzun dolaplar kullanabilirler. Banyo dolaplarının içerisine şampuan ve sabunlar, kozmetik ürünleri, tıraş araç gereçleri, saç kurutma makinesi, fırçalar, makyaj malzemeleri konulabilir. Bir banyo dolabının iç hacminin geniş olması çok önemli bir detaydır. Bu sayede, tüm malzemelerin yerleştirilmesi mümkün olmaktadır. Tezgah altı dolaplara ise temizlik deterjanları, kovalar, toz bezleri, yer silme araçları ve benzeri malzemeler konulmaktadır. Bunun yanı sıra, duvara monte edilebilen banyo dolapları bulunmaktadır. Bu dolaplara ise havluların konulması söz konusudur. Banyo dolabının her şeyden önce dekoratif olması gerekir. Çünkü, banyonun düzenli bir görüntüsünün olması önemli bir detaydır. Bunun yanı sıra, banyo dolaplarında gizli aydınlatmalar kullanılmaktadır. Bu aydınlatmalar sayesinde şık ve gösterişli bir iç mekan tasarımı mümkün olmaktadır.

Banyo Dolabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Banyo dolabı temizliği yapılırken banyo dolabının yapıldığı malzemenin özellikleri dikkate alınmalıdır. Buna göre, MDF ve lake ahşap türünde yapılmış dolapların temizliği esnasında bu bölümlerin suyla temas edilmesinden kaçınılmalıdır. Banyo dolaplarının bu kısımlarının bilhassa nemli bezlerle silinmesi tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra, detaylı bir temizlik isteyenlerin ahşap temizleyiciler kullanması gerekebilir. Bu konuda, MDF veya lake yapısına göre temizlik malzemesi tercih edilmelidir. Günümüzde yüzey temizlemek için kullanılan birçok deterjan; içerdiği kimyasal maddelerden dolayı ahşap yüzeylerin üzerinde büyük çizikler oluşmasına neden olmaktadır. Bu gibi ürünleri kullanmak yerine sirke ile nemlendirilmiş bir nemli bezle söz konusu bölgelerin temizliği yapılmalıdır.

Banyo Dolaplarının Düzenlenmesi

Banyo malzemelerinin düzenlenmesi esnasında aynı işlevdeki malzemelerin bir arada olması gerekmektedir. Örneğin, duş almak için kullanılan şampuan ve sabunlar bir yere konmalıdır. Diş fırçası ve macunu aynı yere konmalıdır. Tüm tıraş malzemeleri bir arada bulunmalıdır. Temizlik malzemelerinin ise kesinlikle bu malzemelerle aynı yere konmaması gerekir. Çünkü, birbirleriyle temas ettirilmeleri oldukça risklidir. Bunun yanı sıra, kişinin sürekli kullandığı malzemeler, banyo dolabı içerisinde ön kısımlarda bulunmalıdır. Banyoda kullanılan malzemelerin banyo dolabı içerisine konmadan önce sepet veya kutularda muhafaza edilmesi mantıklı olacaktır.

En Güzel Banyo Dolabı Modelleri

Banyo dolabı denilince akla her zaman beyaz banyo dolapları gelmektedir. Duvar rengi beyaz olmayanlar bile evlerinde beyaz banyo dolabı kullanırlar. Bir diğer kullanışlı banyo modeli ise lavabo altı banyo dolabı modelleri olarak bilinmektedir. Lavabo altı banyo dolaplarının bu kadar çok tercih edilme sebebi, bilhassa temizlik malzemelerinin ortadan kaldırılmasını sağlamalarıdır. Çamaşır makinalı banyo dolap modelleri ise alandan tasarruf etmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Normalden farklı banyo dolabı isteyenler için ise aynalı banyo dolap modelleri önerilmektedir. Bu modeller, görüntü açısından fark yaratmaktadır. Işıklı dolaplar ise evinin her köşesinin canlı olmasını isteyenler tarafından tercih edilir. Buna ek olarak, sıradışı görünümlü endüstriyel stilde banyo dolabı modelleri bulunmaktadır. Ahşap, beyaz dışı renkler; bu tür dolaplarda sıklıkla tercih edilen detaylardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 5 = 4