- Eşyaların yerlerine konulması: Mutfakta bulunan bütün eşyaların yerlerine konulması, temizlik işleminin daha kolay olmasını sağlar.
- Yüzeylerin temizlenmesi: Mutfakta bulunan yüzeyler (çalışma masası, dolap kapakları, buzdolabı dışı vb.) günlük kullanımdan dolayı toz ve lekeler içerebilir. Bu yüzeylerin sık sık silinmesi ve temizlenmesi gerekir.
- Bulaşık yıkama: Bulaşık yıkama işleminin yapılması mutfakta bulunan bulaşıkların içinde bakteri oluşumunu önler ve mutfak ortamının hijyenik olmasını sağlar.
- Öğütücülerin ve mutfak makine parçalarının temizlenmesi: Öğütücüler ve mutfak makine parçalarının sık sık temizlenmesi, bu ekipmanların daha uzun süre çalışmasını sağlar.
- Atıkların ayrıştırılması: Mutfak atıklarının doğru bir şekilde ayrıştırılması, çevreyi kirletmemesi ve atık yönetiminin düzenli hale getirilmesi açısından önemlidir.
- Mutfak eşyalarının bakımı: Mutfak eşyalarının sık sık kullanılması nedeniyle zaman zaman bakımı gerekebilir. Örneğin, bıçakların törpülenmesi, tencere ve tavaların kromlama işlemi gibi bakım işlemlerinin yapılması mutfak eşyalarının daha uzun süre kullanılmasını sağlar.