Zerdeçalın Mucizevi Etkileri

0
1516

Gün geçtikçe yediğiniz hormonlu yiyecekler GDO’lu besinler ve ağır kimyasallar ile birlikte sağlık sorunları da fazlalaştı. Kanser eskiden nadir görünen bir hastalıkken, günümüzde bir çok kişinin savaşmak zorunda kaldığı bir dert olmaya başladı. Modern tıp hızla gelişse de insanlar alternatif tıptan da yararlanmaktan geri durmuyor. Doğada her derde deva bitkiler bazen kurtarıcı olabiliyor. Öncelikle doktor tedavisi tercih edilip doktora danışıp şifalı bitkilerden de yararlanmak gerekir. Adını pek de sık duymadiığınız zerdeçal da şifa deposu bir bitki.
Peki zerdeçal hangi hastalıklara iyi gelir? İşte detaylar…

MİDEYE FAYDALIDIR
İçindeki faydalı asitler sayesinde mide sağlığı için oldukça faydalıdır. Midenin ihtiyacı olan asit ve asit oranını dengeleyerek gastrit gibi sorunları çözmekte başarılıdır.

KOLESTROLE İYİ GELİR
Araştırmalar gıda olarak zerdeçalın kolesterol seviyesini dengelediğini ortaya çıkarmıştır.

DOĞAL KAN SULANDIRICI
Zerdeçal çayı kan pıhtılaşmasını önleyerek kalp sağlığına destekler. Ancak fazla kullanılmasından kaçınmak gerekir. Olası bir kanamanın durdurulamama riskine karşı dikkat edilmelidir.

ŞEKER HASTALIĞINA YARDIMCI
Zerdeçal kan şekeri ve kan yağlarının düşürülmesine yardımcı bir bitkidir. İnsülin direncinin azaltılmasıyla kan şekerlerinde de iyileşmeye destek olmak için faydalı olan zerdeçal karabiber ile birlikte tüketilmelidir.

FAZLA KİLOLARA ZERDEÇAL İLE ÇÖZÜM
Kilo probleminiz varsa yemek esnasından bir çay kaşığı zerdeçal tozu tüketerek daha çabuk kilo verebilir ya da zerdeçal çayı içebilirsiniz.

ROMATİZMA AĞRILARINA İYİ GELİR
Zerdeçal, antienflamatuar özelliğine sahiptir. Bu sayede romatizma ağrılarına iyi gelir. Ve aynı zamanda iltihap tedavisinde de etkilidir.

UNUTKANLIĞI GİDERİR
Zerdeçal beyinde amiloid plaklarının oluşumunu engellerken iltihap önleyici özelliği ile beyin hasarını azaltılmasına da yardımcı olur.

KANSERE KARŞI KORUR
Uzmanlar zerdeçalın içinde bulunan maddeler sayesinde bir çok farklı kanser türüne karşı koruyucu etkisi olduğunu söylemektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 28 − = 27