Penceresiz Mekan Dekorasyonu İçin Öneriler

0
1993

Pek istenmeyen ancak şehir yoğunluğundan kaynaklanan veya bodrum katlarda sıkça rastlanan penceresi olmayan odaları dekore etmek aslında pek de zor değil. Belli başlı kurallara uyulduğu takdirde penceresiz odaların da yaşam kaliteleri oldukça yükseltilebilir. Peki nasıl bir yol izlenmeli? İşte detaylar…

HAVA KALİTESİ
Penceresi olmayan bir mekanın yaşam kalitesini yükseltmek ve mekanda bulunanlara penceresi olmadığı hissi oluşturmak için birinci kural hava kalitesini yüksek olmasıdır. Bu soruna havalandırma sistemi çare olabilir. Mesela tavan pervaneleri mekanın havalandırmaya yardımcı olduğu kadar ortama şıklık da katar. Ancak mekanda rutubet söz konusu ise yeni nesil hava temizleyen bir klima ideal olabilir.

GÜZEL KOKU
Ortamın havasını tazeleyen güzel kokular stresi azalttığı gibi dinlendirici özelliğe de sahiptir. Mekanın kasvetli hissedilmemesi için ortama şıklık da katabilecek aromatik mumlar tercih edilebilinir.

SAHTE PENCERE
Uygun olan bir duvara pencere ebatlarında yerleştirilecek bir aynanın yanlarına ekleyeceğiniz fon perdeler ile ortamda pencere varmış hissi bir dekorasyon hilesi olabilir.

AYDINLATMAYA DİKKAT
Penceresi olmayan odada en büyük sorunlarından birisi aydınlatmadır. Gün ışığından yararlanılmayan mekanda gün ışığına daha yakın sarı ancak parlak ışıklar olmalıdır.

AZ EŞYA
Penceresiz bir mekanın daha ferah olması için şatafatlı varaklı eşyalardan ziyade daha sade ve yalın eşya seçmek, kapıdan gelecek olan havayı engellemeyecek şekilde yerleştirmek, asgari düzeyde eşya yerleştirmek oldukça önemlidir.

BİTKİLER
Penceresi olmayan mekanlar dışarıyı görmediği için doğadan kopuk yerlerdir. Bu eksikliği tamamlamak için bitkiler tercih edilebilir. Aynı zaman bu bitkiler ortamın havasını temizlemede de etkili olacaktır.

RENKLER
Penceresiz bir mekanda zıt renkler yerine açık ve aynı renklerin tonlarının kullanılması ortama ferahlık ve aydınlık hissi verir.

AKSESUARLAR
Işığı yansıtarak mekanlara derinlik katan aynalar penceresi olmayan odalar için bulunmaz bir aksesuardır. Ayrıca ayna gibi ortama aydınlık hissi verebilecek metalik aksesuarlarda iyi bir tercih olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 89 + = 97