Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
2068

Taşınmak bir hayli yorucu ve meşakkatli bir iştir. Eğer tertipli ve düzenli olmazsanız işler sarpasarabilir. Çocuk odasında tencereyi, mutfakta saç maşasını aramak istemiyorsanız bu makale tam size göre.

KULLANMADIĞINIZ FAZLA EŞYALARI BİRİLERİNE VERİN
Evimizde bazen bazanın altını açtığımızda “Aaa bu hala duruyor mu?” dediğimiz eşyalarımız olabilir. Taşınma ve yerleşme işlemi sırasında çok yorulmak istemiyorsanız kullanmadığınız kıyafetleri veya kulpu kırılmış cezveyi elden çıkarın. Göreceksiniz ki azımsanmayacak kadar eşya çıkacaktır.

GEREKLİ MALZEMELERİ HAZIRLAYIN
Kolileme işlemine başlamadan önce, aşağıda sıraladığımız gerekli malzemeleri temin edin.
– Temizlik malzemeleri
– Kağıt havlular
– Toz bezleri
– Deterjanlar
– Bol bol koli
– – Makas
– Koli bandı
– Pıt pıt naylon poşetler
– İrili ufaklı hurçlar
– Maket bıçağı
– Temiz kağıtlar
– Gazete
– Kalın yazan kalem

MUTFAK STOKLARINIZI TÜKETİN
Ev taşıma tarihiniz ne kadar ileride ise işiniz o kadar kolay. Buzdolabındaki peyniri fazla aldığınız makarnayı, mercimeği veya pirinci tüketin zorunlu ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmayın. Taşındıktan sonra esaslı bir alışveriş yaparsınız. Ama eski evde alıp taşıma sıkıntısı çekmeyin. Bu işlem en az 10 koli daha az hazırlamanıza neden olacak.

ABONELİKLERİ TAŞIYIN
Taşınmaya kısa bir süre kala elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliğinizi taşıma işlemini başlatın. Özellikle internetin yeni eve gelmesi bir kaç haftanızı alabilir. Daha sonrasında bir sorun ile karşılaşmamak için iptal edilen su ve elektrik saatlerinin bir resmini çekmeyi de ihmal etmeyin.

SINIFLANDIRIN
Önce kullanmadığınız şeyleri kolilemek ile başlayabilirsiniz. Mesela misafir odasındaki vazo süs eşyaları tabloları silip, temizleyip pıt pıtlı naylonlar ile sarabilirsiniz. Her kolinin üzerine mutlaka hem koyulacağı odanın hem de alt sınıf olarak kolinin içindeki eşyanın ismini yazmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

EVİNİZİN BİR KÖŞESİNDE KOLİLER İÇİN YER AYIRIN
Topladığınız kolilerin hem ayağınıza dolanmasını önlemek hem dağınıklığından kurtulmak hem de psikolojinizin bozulmaması için en az kullanılan odayı bir süreliğine koli odası yapın.

ACİL AÇILACAK KOLİ
Taşınma sonrası ilk birkaç gün gerekli olacak malzemeler için acil açılacak koli oluşturun. Bu kolilerin içine tornavida, çekiç gibi aletleri koyabilirsiniz. Başka acil açılacak koliniz deterjan koliniz olsun. Bir başkası mutfakta gerekli bir kaç tabak birkaç bardak, çatal, kaşık, 2 tencere ve “çay içmeden yorgunluğun geçmez” diyenlerdenseniz çaydanlık olmalı.

TEMİZLİK
Yeni taşınacağınız evinizi mümkünse boş iken temizleyin. Çünkü eşyalar geldiğinde temizlemesi oldukça zor olacaktır. Eşyalarınızı da kolilemeden önce temizlerseniz yeni evde koliyi açtığınız zaman hemen yerine koyar ve çok hızlı bir şekilde yerleşirsiniz.

ÇAMAŞIR MAKİNENİZİN EMNİYET VİDALARINA DİKKAT
“Çamaşır makinesinin emniyet vidaları mı varmış?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet çamaşır makinelerinde kazanı sabitleyen emniyet vidaları bulunur ve eğer kazanı sabitlemezseniz taşınma esnasında sallanmadan dolayı kazan zarar görür. Ve bir de tamirci masrafı çıkmış olur.

ÇIKTIĞINIZ EVİ SON KEZ KONTROL EDİN
Eşyalar evden çıktıktan sonra tüm odaları ve dolapların içlerini kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Ve boş evi kabaca bir süpürün.

KOLİLERİN ODALARINA KONMALARINI İSTEYİN
Taşıma görevlilerinden paketlerin üstlerine yazdığınız odalara konulmalarını isteyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 80 − 72 =