Yoğurtla Kusursuz Cilt Tavsiyeleri

0
1608

Türk mutfağının vazgeçilmezi yoğurt, çorbasından mezesine kadar bir çok yemeğe lezzet katıyor. İçinde bulundurduğu protein ile diyetlerin de baş tacı olan yoğurt mutfak dışında da kadınların güzelliğine katkı sağlıyor. Peki yoğurt hangi ilginç alanlarda kullanılıyor ve cilt bakımında ne kadar etkili? İşte detaylar…

KAŞINTIYI AZALTMAK İÇİN
Bir yerinizde amansız bir kaşıntı mı var? O zaman bu tarif tam size göre..

Malzemeler
– 2 yemek kaşığı yoğurt
– 1 çay kaşığı doğal kil
– Yarım çay kaşığı aloe vera jeli
– Gül suyu

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri bir kase içerisinde karıştırın. Karışımı daha sonra kaşıntı olan bölgeye uygulayın ve 20 dk bekletin. 20 dk sonunda ılık su ile yıkayın. Kaşıntının anında azaldığını göreceksiniz.

DİŞ BEYAZLATMA
Dişlerinizin inci gibi bembeyaz olmasını mı istiyorsunuz? O lezzetine doyamadığınız yoğurt imdadınıza yetişebilir. Tek yapmanız gereken düzenli aralıklarla dişlerinizi yoğurt ile fırçalamak.

GÖZENEK SIKILAŞTIRMA
En eski güzellik maskelerinden biri olan yoğurtun gözenekleri sıkılaştırıyor. 1 adet yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı yoğurdu bir kabın içerisinde jel kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Bir fırça yardımıyla yüzünüze uygulayıp 15 dk bekletin. 15 dk sonunda yüzünüzü ilk önce ılık sonrasında soğuk su ile yıkayın. 1 hafta 1 gün arayla bu yöntemi uygulayın. Gözeneklerin sıkılaştığını fark edeceksiniz.

SAÇ BAKIMI
Pırıl pırıl ve canlı saçlara sahip olmak istiyorsanız birkaç kaşık bal ile birkaç kaşık yoğurdu karıştırın ve saçınıza sürün. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra ılık su ile durulayın. Bu tarif ile hem saçlarınız ışıl ışıl olacak, hem de kepek probleminiz ortadan kalkacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 8 = 2