Evdeki Böceklerden Kurtulmanın Yolları

0
1621

Güneşin yüzünü göstermesiyle tabiat da can buldu. Çiçekler açtı, bitkiler uyandı. Tabi sadece bitkiler değil böcekler de kendilerini göstermeye başladı. Böcekler bahçe evlerinde daha çoğunlukta olsa da en lüks ve yeni evde de görünebiliyor. Peki bu can sıkıcı durum ile karşılaşmamak veya kurtulmak için neler yapılabilir? İşte detaylar…

KUŞ BESLEMEK
Böcekler kuşları sevmez ve kuşun olduğu ortamı da sevmez. Kuş beslemek böceklerden korunmanıza yardımcı olacaktır.

TEMİZLİK ŞART
Evinizin döşemelerinde olası bir boşluk böceklere davetiye çıkarabilir. Boşluklara zamanla kırıntılar dolabilir ve böceklerin uğrak mekanları olabilir. Bu nedenle döşemelerin aralarında boşluk olmadığından emin olun ve yerde kırıntı kalmaması için sık sık temizleyin.

ÇÖPLERİ SIK SIK BOŞALTIN
Çöpler böceklerin en sevdiği yerlerdendir. Bu nedenle çöpleri sık sık boşaltın.

YEMEK KIRINTILARINA DİKKAT
Bazı kişiler televizyon karşısında yemek yemekten hoşlanır. Bazısı bilgisayarda iş yaparken atıştırmaktan zevk alır. Bu da yemek kırıntılarının odalara dağılmasına neden olabilir. Böceklere davetiye çıkarmak istemiyorsanız kırıntıları temizleyin ve mutfakta bulaşık olmamasına özen gösterin.

DELİKLERİ KAPATIN
Böcekler kapı ve pencerelerdeki deliklerden girebilir. Bu delikleri kapatmak böceklerin gelmesini önleyecektir.

SARIMSAK
Evet, yanlış okumadınız. Sarımsak çok iyi bir böceksavar. Sarımsağı yemekler ile tüketmek sivrisineğin ısırmasına engel olduğu gibi böceklerin yol güzergahına koyacağınız sarımsak böceklerin uzaklaşmalarına neden olacaktır.
Amazon ormanlarına gidecek olanlar kendilerini yılan,kene,böceğe karşı korumak için 1 hafta öncesinden sarımsak yutar.

SALATALIK KABUĞU
Sizin kabusunuz evin her köşesinden çıkan karıncalar ise çözüm salatalık kabuğu olabilir. Çünkü karıncalar salatalık kabuğunun olduğu yere gitmez.

TEBEŞİR
Karıncaların yollarını tebeşir ile çizerseniz oradan artık karıncalar geçmez. Tebeşirin içindeki bir madde karıncaların ayağını yakar bu nedenle de karıncalar tebeşire basmaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 27 − = 17