Doğal Peeling Önerileri

0
1574

Kusursuz bir cildin olmazsa olmazlarından biri de peeling uygulamasıdır. Peeling ile ölü derilerden kurtulup yeni bir cilde fırsat tanımak sizin elinizde. Tabi bunu da doğal yollarla yapmak mümkün. İşte doğal peeling tarifleri ve önerileri…

ISPANAK PEELİNGİ
Bu formül ile hem aknelerinizden kurtulacak hem de yumuşak ve canlı bir cilde sahip olacaksınız. Bir miktar kaynamış süte ıspanağı ekleyin ve cildinize masaj ile uygulayın. 20 dakika bekleyip cildinizi ılık su durulayın.

KİRAZ PEELİNGİ
Bir tatlı kaşığı kiraz suyu ile bir gece suda bekletilmiş bir tatlı kaşığı yulafı karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze uygulayıp 10-15 dakika bekleyin ve yüzünüzü durulayın. Bu maske sizi ölü derilerden kurtaracaktır.

YULAF PEELİNGİ
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, bal, yarım çorba kaşığı elma sirkesi ve yarım tatlı kaşığı sıcak suyu iyice karıştırın ve hafifçe yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten sonra nemli bir bezle ovalayarak çıkarın ve ılık su ile durulayın.

ESMER ŞEKER PEELİNGİ
1 çorba kaşığı esmer şeker ile 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağını bir kabın içinde iyi karıştırıp oval hareketler ile yüzünüze sürün. 5 dakika kadara bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Haftada bir kez cildinize uyguladığınız peelingin ardından salisilik asit içeren mask yapın ve son aşamada su bazlı nemlendiricinizi kullanmanınızı öneririz.

Ayrıca sadece yüzünüze değil, bacaklarınıza da peeling uygulayabilirsiniz.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir…

Peeling Nedir ve Neden Gereklidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 76 − = 68