Beyin Gelişimini Olumlu Etkileyen Besinler

0
1732

Beyin gelişimini destekleyen yiyecekler hangileri? İşte detaylar…

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki hücre yenilemeye devam eden organımız beynimiz. İleride alzheimer gibi bir hastalığa yakalanmak istemiyorsanız yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca çocuklarımızın daha akıllı bireyler olmalarını istiyorsak yediklerimize özen göstermemiz şart. İşte beyin gelişimini olumlu etkileyen besinler…

ZERDEÇAL

İçindeki kurkumin pigmenti sayesinde beyin gelişimine destekleyen zerdeçal aynı zaman da içindeki Kurkuminin sayesinde alzheimerın plak oluşumunun engelliyor.

BİBERİYE

Biberiye hafızayı güçlendirirken aynı zamanda yorgunluğunu azaltıyor. Yapılan araştırmalarda biberiyenin hafızayı yüzde 15 geliştirdiğini ortaya çıktı.

TAZE FASULYE

Lif ve proteini bir arada barındıran nadir yiyeceklerden birisi olan taze fasulye. Uzmanlara göre taze fasulye bu özelliği ile çocuklarda daha etkili bir şekilde zeka gelişimini destekliyor.

KIRMIZI SOĞAN

Kırmızı soğan unutkanlığı önleyen quercetin isimli bileşen bakımından zengindir bir besindir. Aynı zamanda iyi de bir folik asit kaynağı olan kırmızı soğanın hafıza güçlendirdiği özelliği bilinmekte.

ÜZÜM

Çocuğunuzun problem çözmekte başarılı birisi olmasını istiyorsanız bol bol üzüm yedirin. Üzüm ve üzüm suyu, dopamin salgılanmasını artırarak problemler karşısında daha fazla çözüm üretmemizi sağlıyor.

YUMURTA

Hafıza için gerekli vitaminleri( A,D, B12, B grubu) içinde bulunduran yumurta, aynı zamanda beynin sinyal alıp sinyal göndermesi için gerekli olan tirozini de içinde barındırıyor. Tam bir protein deposu olan yumurta vücudun zinde ve uyanık kalması için de gerekli enerjiyi sağlar.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Akşamları zevkle tükettiğimiz kabak çekirdeği içinde barındırdığı mineraller sayesinde hafıza ve düşünme becerilerini arttırıyor.

AVOKADO

Avokado içinde bulundurduğu omega3 yağları ve E vitamini ile beyin gelişimini destekliyor.

ADAÇAYI

Adaçayı içindeki etken maddeler ile hafıza ve konsantrasyonu güçlendiriyor. Ancak hamile kadınların tüketmesinin tehlikeli olabileceğini hatırlatalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha 33 + = 42