Ayak Kokusu Nasıl Engellenir?

0
2448

Ayak kokusu çoğu zaman insanları rahatsız eden hatta mahcup eden bir sorun. Bu can sıkıcı durumdan bitkisel yollarla kurtulmak mümkün. Peki bu sorunun önüne nasıl geçilebilir? İşte detaylar…

Ayak kokusunun bir çok sebebi var. Örneğin sentetik çoraplar ayakların hava almasına mani olabilir. Troit bezlerindeki rahatsızlık ya da şeker hastalığı ayakta oluşan bakteriler gibi bir çok şey ayak kokusuna neden olabilir. İşte tüm bunları göz önünde bulundurarak ünlü bitki uzmanlarından ayak kokusuna iyi gelen kürleri sizler için araştırdık ve bir araya getirdik.

Ayak kokusuna Dr. Feridun Kunak’ın bitkisel kür önerisi şu şekilde:
Malzemeler:
2 litre su
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kuru papatya
Hazırlanışı :
Tüm malzemeleri karıştırıp ayakları dinlendirdikten sonra ozon, kekik ve çörek otu yağı ile masaj yapılır.

Ayak kokusuna bir başka çözüm ünlü Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan geliyor.
Malzemeler:
Bir tas sıcak suya
Bir çorba kaşığı deniz tuzu
İki çorba kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp ellerinizi ve ayaklarınızı bu suda 15 dakika bekletin. Kuruladıktan sonra iki kase pudraya yedi damla lavanta ve kekik yağı damlatıp karıştırın. Ellerinize ayaklarınıza sürün. Haftada en az iki kez tekrarlayın.

Bitki uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ise ayak kokusuna şöyle bir kür öneriyor:
Kaynayan 2 litre (yani 8 su bardağı) suya, 2 yemek kaşığı kurutulmuş ceviz yaprağı atıp, kısık ateşte 8 dk demleyin. Daha sonra süzülüp ılımaya bırakın. Geniş bir kaba alınarak suyun içerisinde ayaklar yarım saat bekletin. Bu kür taze hazırlanmalıdır. 1 hafta boyunca günde 1 defa bunu uygulayın ve ardından1 ay boyunca haftada üç güne düşürün. 1 ay sonra muhtemelen bir daha ayaklarınız kokmayacaktır. Ama sentetik çorap giyilmemesi gerekir. 6 ayda bir ayağınızı bu kür ile korumaya alın. İlla kokmasına gerek yok.)

Dr. Halit Yerebakan’ın önerisi ise şöyle:
Siyah çay kürü… Çayda bulunan tannik asit, bakterileri öldürmede son derece etkili bir maddedir. Tannik asit aynı zamanda deri üzerindeki porları kapatarak ayaklarınızın daha uzun süre kuru kalmasını sağlar. Çay kürünü hazırlamak oldukça kolaydır. Yarım litre suya iki poşet siyah çay ekleyin ve 15 dakika kaynatarak demleyin. Soğuması için biraz bekleyin ve ayaklarınızı yarım saat boyunca bu suda bekletin. Siyah çay kürünü bir hafta boyunca her akşam uygulamanız yeterli olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

WC Captcha − 7 = 2